Robert Negoiță se aliază cu PSD? Declarații incendiare despre Gabriela Firea

Ioana Bucur 15.01.2021, 19:37
Robert Negoiță se aliază cu PSD? Declarații incendiare despre Gabriela Firea

Ar putea fi mutarea anului în politică. Robert Negoiță se aliază cu PSD? Actualul primar al Sectorului 3 are planul pregătit, însă un obstacol major îi stă în cale. Politicianul a făcut declarații incendiare despre Gabriela Firea.

Robert Negoiță se aliază cu PSD?

Robert Negoiță se aliază cu PSD? Primarul Sectorului 3 își pregătește întoarcerea în Partidul Social Democrat, însă procesul nu va fi unul tocmai simplu. Dacă ar părăsi partidul din care face parte acum, București 2020, și-ar pierde, automat, mandatul de primar. Pentru a evita situația nedorită, Robert Negoiță nu se va întoarce singur în tabăra social-democraților.

Așadar, se pare că Robert Negoiță se aliază cu PSD sau, mai bine zis, va fuziona cu formațiunea politică. Planul pentru fuziunea partidului primarului de la Sectorul 3 cu PSD a fost dezvăluit chiar de Negoiță, la Digi24.

„Eu sunt membru al altui partid, dacă părăsesc partidul, pierd mandatul. Am stabilit paşii pe care-i avem de parcurs (…) E foarte posibilă (n.r. fuziunea partidului lui Negoiță, București 2020, cu PSD), discuţia a fost în acest sens. Fuziunea nu poate avea loc înainte congresului PSD, e nevoie de un congres în acest sens”, a declarat Negoiţă pentru sursa citată.

Robert Negoiță, despre Gabriela Firea și întoarcerea în PSD
Robert Negoiță și Gabriela Firea. Inquam Photos / George Călin

Discuții serioase pentru revenirea lui Robert Negoiță în PSD

Primarul Sectorului 3 a mai dezvăluit că a avut o discuție „foarte serioasă” cu privire la o eventuală fuzionare a partidului său, București 2020, cu Partidul Social Democrat, cu  președintele partidului, Marcel Ciolacu, secretarul general și cu președintele Consiliului Național – Paul Stănescu și Vasile Dâncu.

„Am avut o discuţie cu preşedintele partidului, cu secretarul general şi cu preşedintele Consiliului Naţional, dar şi cu alţi colegi. Putem gândi un proiect de reformare, ceva serios (…) Am avut o discuţie foarte serioasă cu cei trei, în care am avut impresia că lucrurile sunt foarte clare”, a precizat el.

Declarații incendiare despre Gabriela Firea: „Eu am adus-o în politică”

Întrebat despre conflictul pe care l-a avut cu Gabriela Firea, cea care a anunțat că se opune vehement întoarcerii lui Negoiță în Partidul Social Democrat, primarul Sectorului 3 a declarat că nu își dorește un conflict cu nimeni, spunând că nu este o fire conflictuală.

„Nu-mi doresc să intru în război cu nimeni, nu sunt conflictual. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord toţi cu toţi, fără să avem obiecţii. Uneori se întâmplă să avem principii diferite. Mă rog, unii avem principii, alţii nu”, a precizat el.

Robert Negoiță a făcut o serie de declarații incendiare despre fosta sa colegă de partid, Gabriela Firea, amintind că el a adus-o în politică, în PSD, și că tot el a „promovat-o senator”.

„Eu sunt cel care a adus-o pe Gabriela Firea în politică şi în PSD. Eu am promovat-o pe Gabriela Firea senator, acum mai bine de opt ani de zile, doar ce intrase în partid. Eu am pus-o pe listă la Senat, că eram președinte PSD Ilfov la acea dată. Eu m-am dat la o parte pentru ca Gabriela Firea să fie preşedinte la PSD Bucureşti. Nu văd ce ar putea avea Gabriela Firea împotriva mea. Dar cărările domnului sunt încurcate”, a mai adăugat Robert Negoiţă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...