Răfuială totală între Gabriela Firea și Robert Negoiță. ”Ca pe vremea lui Ceaușescu”

Ana Anitoiu / 29.09.2020, 18:02
Răfuială totală între Gabriela Firea și Robert Negoiță. ”Ca pe vremea lui Ceaușescu”

După alegerile locale 2020, este răfuială totală între Gabriela Firea și Robert Negoiță, care a câștigat un nou mandat la primăria Sectorului 3 al Capitalei.

Ce a spus Robert Negoiță despre Gabriela Firea

Gabriela Firea l-a atacat pe Robert Negoiță, spunând că nu poate să negocieze cu „teroriști și asasini”, după ce a pierdut la alegerile locale 2020.

Robert Negoiță a răspuns atacului. El a spus că nu a terorizat pe nimeni. În schimb, a văzut oameni terorizați – în trafic sau de lipsa apei calde și a iluminatului pe străzi ori de țânțari.

”Eu cred că teroriști sunt cei care ne terorizează, eu nu cred că am terorizat pe cineva, am văzut oameni terorizați în trafic, oameni terorizați când făceau baie cu apă rece că nu aveau apă caldă, am văzut oameni terorizați că nu aveau lumină noaptea, ca pe vremea lui Ceaușescu, am văzut oameni terorizați de țânțari.

Oameni terorizați că s-au făcut pasaje și poduri și că circulăm bine în timp ce realitatea este alta, am văzut multe minciuni în campanie, cred că aceștia sunt adevărații teroriști”, a spus Robert Negoiță, la Digi24.

Răfuială totală între Gabriela Firea și Robert Negoiță. ”Ca pe vremea lui Ceaușescu”

De ce crede Robert Negoiță că a fost atacat de Gabriela Firea

În plus, Robert Negoiță a explicat și de ce crede că a fost atacat de Gabriela Firea, care a pierdut noul mandat pe care și-l dorea la Primăria Capitalei.

”Prima lecție la schi este să înveți să cazi. Doamna Firea nu știe să piardă, e cel mai mare adversar al ei. Am încercat să fac echipă cu doamna Firea o perioadă și după m-am retras, mi-am văzut de treaba mea și la alegeri nu am vrut să o susțin și de asta e și supărată, pentru bucureșteni nu este bine să continue cu doamna Firea, personal o respect, e un foarte bun comunicator, dar nu are legătură cu primăria nici după un mandat”, a spus Robert Negoiță.

El a adăugat că, în mandatul precedent la primăria sectorului 3 din București, a trebuit să aștepte un an ca să primească un aviz pentru un pod. Lucrările au fost încheiate în câteva luni. ”Nu auzea nimic, vorbeam singur”, a spus el despre Gabriela Firea.

În plus, Robert Negoiță a spus că este exclus să se întoarcă în PSD. ”Nu iau în calcul așa ceva, niciodată să nu zici niciodată”, a spus el, întrebat dacă s-ar întoarce dacă Firea n-ar mai fi în partid.

”Este de neconceput această varianta, cum am putea să fim în aceeași organizație, avem strategii de viață diferite. Nu vom fi în același partid, nu am ce să caut în aceeași echipa cu Firea, am zis că nu mă întorc.  

Eu sunt de acord cu unitatea cât să avem proiect comun. O administrație dezastruoasă, nu o să mă unesc niciodată cu așa ceva. Dacă avem obiective în care credem, dar atâta vreme cât să susținem o persoană incompetentă într-o funcție nu este un argument să ne unim pentru așa ceva”, a adăugat el.

Răfuială totală între Gabriela Firea și Robert Negoiță. ”Ca pe vremea lui Ceaușescu”

Robert Negoiță, mesaj pentru Gabriela Firea, pe Facebook

Robert Negoiță a publicat, anterior, un mesaj pentru Gabriela Firea, pe Facebook. Primarul sectorului 3 a spus că fostul primar general s-a temut să îi aprobe proiecte, astfel încât el să nu încerce să îi câștige funcția.

”Sincer, nu îmi doream să scriu aceste rânduri. E prea la cald, e vorba despre cineva care a pierdut, o femeie, și m-am gândit că, dacă ies public acum, se va considera că mă urc cu picioarele pe un om care este la pământ.

Însă, din nefericire pentru cea în cauză, văd că nu se poate abține nici măcar în aceste momente, atacă, zgârie și caută vinovați pentru propriul eșec. În aceste condiții, anumite lucruri trebuie spuse, răspicat. Le spun acum, am evitat să le spun în plină campanie. Și poate, din respect pentru cel învins, nu le mai spuneam niciodată, dar văd că învinsul nu-și poate accepta înfrângerea cu demnitate…”, a scris el.

Robert Negoiță a enumerat motive pentru care a refuzat să facă echipă cu Gabriela Firea. El a dat exemple de câteva inițiative pe care ea i le-a blocat.

”Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înțeles că în administrația publică, singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetățenilor. Alegerile reprezintă momentul unui bilanț, iar dacă acest bilanț nu se vede în calitatea vieții comunității, atunci ai pierdut.

Am refuzat să fac echipă cu un primar general care, în relația cu primăria pe care am condus-o și o voi conduce, a fost, în primul rând, preocupată de cum să facă astfel ca instituția pe care o reprezint să nu facă prea multe lucruri, terorizată fiind de paranoia potrivit căreia eu mi-aș fi dorit ca prin lucrurile pe care le făceam pentru Sectorul 3 să atac ulterior fotoliul de primar general.

Nu, doamna fostă primar, îmi doream să mă ajutați să fac parcări pentru cetățenii Sectorului 3, să se facă deratizare în Sectorul 3, îmi doream să avem iluminat public în Sectorul 3, îmi doream ca bulevardele din Sectorul 3, aflate în subordinea dvs, să fie demne de un Sector European, îmi doream și eu apă caldă pentru comunitatea noastră.

În esență, îmi doream să vă faceți treaba în raport cu cetățenii Sectorului 3, să rezolvați lucrurile care țineau prin lege de responsabilitatea Primăriei Generale. Și v-am rugat, ani de zile, iar când am văzut că nu vreți să faceți aceste lucruri, m-am oferit să le fac eu cu instituția pe care o conduceam, pe banii Sectorului 3, chiar dacă aveam un buget de șase ori mai mic.

Nici asta nu s-a putut, că vă era frică să nu care cumva să demonstreze cineva că se poate. Și m-ați blocat zâmbindu-mi în față, asta apropo de trădare, de familie, de camaraderie…”, a scris el.

Robert Negoiță a adăugat că a obosit să le explice locuitorilor din Sectorul 3 de ce nu poate face primăria lor treaba Primăriei Generale.

”Și da, în aceste condiții, am considerat că nu este corect pentru comunitatea pe care o conduc, să le spun oamenilor că totul e roz, că sunteți un bun primar general. Ar fi fost nedrept față de oameni, ar fi fost incorect să aleg familia în detrimentul cetățenilor Sectorului 3.

Văd că vorbiți de lipsa unei stângi unite, de echipă, clamați solidaritate în fața inamicului, dar din nefericire dvs sunteți propriul inamic. Sunteți victima propriei dorințe de mărire, a lipsei spiritului de echipă, a calcului politicianist ieftin și de scurtă durată. Sunteți victima propriilor decizii.

Cât despre locul crimei, vă spun doar atât: cum aș fi putut eu să vă susțin în fața cetățenilor Sectorului 3, și să vă ajut să vă întoarceți la locul crimei, adică la Primăria Generală, când știam cum ați pus mai presus în raport cu dânșii, propriile interese, în defavoarea comunității pe care o reprezint?”, a adăugat el.

Robert Negoiță a precizat că, totuși, pentru el, Gabriela Firea, ca om, va rămâne la fel ca întotdeauna.

”Asta ca să înțelegeți că nu a fost o chestiune personală, nu era vorba despre mine. Pentru mine, omul Gabriela Firea rămâne același pe care l-am primit și îl primesc și în viitor cu sufletul deschis în familie. În schimb, Primarul Gabriela Firea este ceea ce am descris mai sus.”, a încheiat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI