Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024. Când află elevii ce note au obținut?

Emanuela Pană 13.02.2024, 11:48
Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024. Când află elevii ce note au obținut?

Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut, săptămâna aceasta, sesiunea de simulări pentru Evaluarea Națională 2024. Rezultatele obținute de elevi nu se vor publica online, ci vor fi comunicate în clase, la data prevăzută în calendarul oficial. Iată tot ce trebuie să știi despre rezultate simulare Evaluarea Națională 2024.  

Simularea de la Evaluarea Națională 2024 a luat sfârșit 

Simularea de la Evaluarea Națională 2024 s-a încheiat miercuri, 7 februarie, cu proba la Limba și literatura Maternă. Elevii de clasa a VIII-a au susținut, luni, 5 februarie, proba la Limba și literatura română, iar marți, 6 februarie, proba la Matematică.  

Elevii vor afla cum s-au descurcat la simulările pentru Evaluarea Națională la Limba română, Matematică și Limba maternă în aproximativ 2 săptămâni de la data terminării acestora. Ultimul examen pe care l-au susținut elevii a fost la Matematică (6 februarie) sau la Limba și literatura maternă (7 februarie), pentru elevii minorităților naționale.  

Elevii au primit subiectele la ora 09:00 și au avut două ore la dispoziție pentru elaborarea lucrărilor scrise, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele au fost sub formă de broșură, iar elevii au înapoiat, la finalul probei, atât foile cu rezolvarea, cât și broșura cu subiectele.   

Citește și: Ce subiecte au picat la Limba română la simularea de la Evaluarea Națională 2024?

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024 

Conform calendarului oficial pentru simulare Evaluare Națională 2024 pentru elevii absolvenți din clasa a VIII-a, aceștia vor primi rezultatele pe data de 23 februarie 2024. 

Rezultate simulare Evaluarea Nationala 2024
Rezultate simulare Evaluarea Nationala 2024

Calendarul pentru simulare Evaluare Națională 2024 

  • pe 5 februarie 2024 elevii au susținut examenul scris la Limba şi literatura română; 
  • pe 6 februarie 2024 elevii au susținut examenul scris la Matematică; 
  • pe 7 februarie 2024 elevii au susținut examenul scris la Limba şi literatura maternă; 
  • pe 23 februarie 2024 elevii vor afla rezultatele la examenele de simulare pentru Evaluare Națională 2024. 

Rezultatele elevilor la simularea Evaluării Naționale din 2024 vor fi comunicate anonimizat, folosindu-se coduri unice pentru fiecare candidat, în locul numelui și prenumelui. Acestea au fost distribuite candidaților pe bază de semnătură de primire, la prima probă pe care au susținut-o.  

Rezultatele obținute la simulare Evaluare Națională 2024 sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, ”în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an”. 

Notele obținute de elevi nu se trec în catalog. ”Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, arată Ministerul Educației. 

Vezi și: Subiecte matematică la simularea de la Evaluarea Națională 2024. Ce au avut de rezolvat elevii

Lucrări corectate digital, la simulare 

În 2024, în premieră în România, lucrările vor fi corectate digital. Acest lucru nu influențează cu nimic metodologia clasică de până acum, singura diferenţă fiind că lucrarea va fi secretizată automat, după ce este scanată în prezenţa elevilor. 

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, aleși aleatoriu din platforma digitalizată. Evaluarea lucrărilor se face pe baza baremului de evaluare și notare. Aplicația informatică de pe platformă calculează media aritmetică a notelor date de evaluatori, cu două zecimale, fără rotunjire. În cazul în care există o discrepanță mai mare de un punct între note, lucrarea este automat și aleatoriu redistribuită altor doi evaluatori pentru reevaluare. 

”Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...