Rezultate la simularea pentru Evaluarea Națională 2023. Ce note au obținut elevii, materia unde s-au descurcat dezastruos

Stan Filon, Diana Dumitrache 30.03.2023, 15:04
Rezultate la simularea pentru Evaluarea Națională 2023. Ce note au obținut elevii, materia unde s-au descurcat dezastruos

Elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea pentru examenul de Evaluare Națională 2023! Aceștia au avut ocazia să se obișnuiască cu rigorile examenului, dar și-au testat și cunoștințele acumulate. Pentru cei mai mulți dintre elevi a fost însă un semnal de alarmă că nu sunt deloc pregătiți, deoarece rezultatele au fost dezamăgitoare.

Rezultate la simularea pentru Evaluarea Națională 2023

Așadar, simularea pentru Evaluarea Națională s-a încheiat, iar rezultatele au sosit. Pentru mulți elevi însă aceste rezultate sunt o reală dezamăgire și vin ca un duș rece, care să-i facă să aprofundeze materia, deoarece îi mai despart doar câteva luni până la examenul real.

Simulările au început luni, la materiile Limba și Literatura Română (20 Martie), Matematică (21 Martie) și Limba și literatura maternă (pentru elevii care au studiat în limba maternă, pe 22 Martie). Rezultatele simularii la Evaluarea Națională au fost publicate pe data de 29 martie și au adus vești triste pentru foarte mulți elevi.

Rezultate la simularea pentru Evaluarea Nationala 2023
Rezultate la simularea pentru Evaluarea Nationala 2023

Elevii care învață în alte limbi s-au descurcat mai bine decât cei care studiază în limba română

Potrivit datelor oferite de către Ministerul Educației, o adevărată piatră de moară a reprezentat-o Matematica. Aceasta le-a dat puternice bătăi de cap elevilor. Nu mai puțin de 40,8% dintre elevii care au participat la simulare au luat note cuprinse între 1 și 4, la matematică.

La polul opus, cel mai bine s-a stat la Limba și literatura maternă, unde doar 18,3% dintre copii au luat o notă sub 5. Ultima materie la care elevii au avut probă scrisă, Limba și literatura română, a înregistrat cifre puțin mai bune decât cele de la matematică. 24,7% dintre elevi au luat note sub 5.

Rezultatele sunt dezamăgitoare chiar și în rândul elevilor care au luat note de trecere. Mai exact, conform datelor de la Ministerul Educației, la Matematică aproximativ 32.3% dintre elevi au luat note între 5 și 7. La Limba și literatura română, procentul pentru această grupă de note a fost de aproximativ 32,4%, în timp ce la ultima probă, Limba și literatura maternă, a fost de aproximativ 30,7%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...