Simulare Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au primit elevii la matematică

Ana Anitoiu 05.04.2022, 11:33

Simularea examenului de Evaluare Națională 2022 la matematică a avut loc astăzi, marți, 5 aprilie, după ce luni, elevii de clasa a VIII-a din toată țara au susținut proba la limba română. Baremul de notare va fi publicat de Ministerul Educației la câteva ore după ce copiii vor ieși din săli, astfel încât aceștia să se poată corecta acasă.

Simulare Evaluare Națională 2022. Reguli la proba de matematică

Update marți, 5 aprilie, ora 11:33. Subiectele la proba de matematică a simulării examenului de Evaluare Națională 2022 au fost publicate. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cerințele pe care le-au primit elevii clasei a VIII-a.

Știre inițială:

Proba de matematică a început la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție două ore ca să rezolve cerințele, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. La această simulare a examenului de Evaluare Națională 2022, copiii pot corecta un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

O altă regulă a probei de matematică la simularea examenului de Evaluare Națională 2022 este că sunt permise marcajele pe figurile geometrice și completarea figurilor cu creion sau stilou ori pix de culoare albastră.

Totodată, este permisă realizarea unor figuri geometrice, cu creion sau stilou ori pix de culoare albastră, în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea cerințelor. Subiectul este redactat sub forma unei broșuri tipărite față-verso. Baremul de notare va fi publicat la ora 15:00 de Ministerul Educației.

Simulare Evaluare Nationala 2022. Proba la matematica
Simulare Evaluare Nationala 2022. Ce se va intampla cu notele obtinute de elevi

Ce se va întâmpla cu notele de la simularea examenului de Evaluare Națională 2022

Fiecare lucrare de la simularea Evaluării Naționale 2022 este corectată de doi profesori evaluatori. Cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru notarea acestor lucrări.

Notele obținute de elevi la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice. Rezultatele le vor fi comunicate copiilor. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu ei, dar și prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, cu scopul de a lua măsurile potrivite pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Aceste note obținute la simulările naționale nu se vor trece în catalog. Însă, dacă un elev cere în scris ca nota să-i fie luată în considerare la încheierea mediei, acest lucru este permis.

Potrivit calendarului simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, după proba la limba română și cea la matematică, elevii de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale vor susține, miercuri, 6 aprilie, proba la limba maternă. Copiii își vor afla rezultatele săptămâna viitoare, joi, 14 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe