Revolta studenților după anunțul făcut de Ministerul Educației. Universitățile din toată țara se pregătesc să facă asta

Stan Filon 16.03.2022, 12:30
Revolta studenților după anunțul făcut de Ministerul Educației. Universitățile din toată țara se pregătesc să facă asta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că studenții și profesorii trebuie să revină cât mai curând în sălile de curs, iar vestea nu a fost primită bine de toată lumea. Pandemia de coronavirus i-a obișnuit pe studenți cu cursurile online, în ultimii doi ani, așa că mulți au renunțat să mai plătească chirii și s-au întors acasă la părinți, de unde și-au continuat studiile în mediul virtual. Ei bine, acum trebuie să revină la cursuri.

Revolta studenților, după ultimul anunț făcut de Ministerul Educației

Restricțiile împotriva coronavirusului au fost ridicate, așa că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis profesorilor și studenților că trebuie să revină în sălile de curs cât mai repede. Aceasta veste i-a întristat însă pe mulți studenți, care acum se văd nevoiți să închirieze din nou locuințe în orașele unde se află facultățile.

Nemulțumirea este atât de mare încât studenții chiar au ieșit stradă pentru a protesta împotriva acestei decizii luată de ministrul Educației. Un astfel de protest studențesc a avut loc în fața Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Una dintre protestatare este Maria. Tânăra este din Bacău, iar pe timpul pandemiei s-a întors acasă, de unde a continuat studiile online. Între timp, și-a găsit și un loc de muncă în Bacău, la care trebuie să renunțe acum, deoarece trebuie să se mute din nou în Cluj-Napoca.

Revolta studentilor, dupa ultimul anunt facut de Ministerul Educatiei
Revolta studentilor, dupa ultimul anunt facut de Ministerul Educatiei

Cursurile se reiau cu prezență fizică începând cu data de 4 aprilie

Aceeași situație se întâlnește și în București. Studenții de la SNSPA se opun și ei reluării cursurilor în format fizic. 90 la sută dintre cei din anul al III-lea sau de la Masterat preferă să rămână în online. Conducerea Universității se întrunește pentru a lua o decizie în acest sens. Astfel, se va vota dacă studenții să se întoarcă la cursuri începând cu 4 aprilie sau vor putea continua să învețe online. Trebuie menționat faptul că fiecare universitate poate decide dacă continuă sau nu învățământul în mediul online, deoarece lege permite acest sistem. Studenții de la ASE vor reveni în sălile de curs de săptămâna viitoare, cei de la Universitatea București vor afla în curând dacă vor fi nevoiți să reia cursurile față în față, pe când cei de la Politehnică au renunțat la cursurile online încă din luna decembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...