Revolta lui Rică Răducanu. A ajuns să cheltuiască o pensie întreagă pe medicamente. Câți bani îi mai rămân pe lună

Stan Filon, Alexandru Zanfirescu 31.01.2023, 08:57
Revolta lui Rică Răducanu. A ajuns să cheltuiască o pensie întreagă pe medicamente. Câți bani îi mai rămân pe lună

Rică Răducanu a ajuns la capătul răbdării! Fosta glorie a Rapidului este foarte supărat pe clasa politică, care nu vede cât de săraci sunt românii, după cum a mărturisit el într-un interviu exclusiv pentru Playtech Știri. Fostul fotbalist spune că a ajuns să cheltuiască o pensie pe medicamente, iar prețul mâncării îl șochează. Spune că nu își mai permite să mănânce nici măcar o prăjitură.

Revolta lui Rică Răducanu

Rică Răducanu este cunoscut în toată țara. Cu toții știu că fostul portar al lui Rapid este mereu pus pe șotii și întotdeauna zâmbitor. Ei bine, actuala guvernare a reușit ceea ce nu au reușit nici comuniștii și nici toți cei care au fost la putere până acum. I-au șters pur și simpli zâmbetul de pe buze chiar și lui Rică Răducanu.

Fosta glorie a Rapidului este chiar mâhnit de situația în care s-a ajuns la noi în țară. Este nervos la culme pe clasa politică, care nu vede cât sunt de săraci românii. A recunoscut că nu își mai permite să mănânce nici măcar o prăjitură, deoarece pensia lui se duce pe medicamente, iar cea a soției se cheltuie pe întreținere și ceva mâncare. Atât de mult discutata creștere de pensie spune că nu s-a simțit absolut deloc.

Revolta lui Rica Raducanu
Revolta lui Rica Raducanu

Cheltuie o pensie pe medicamente

,,Marea problemă e că ăştia ne spun ce vor ei la televizor şi noi, ceilalţi, acasă, constatăm de ceva vreme că nu e deloc aşa. Nu mai departe povestea cu creşterea pensiilor. Nu ştiu despre ce creştere se discută la televizor, aproape în fiecare seară, căci în buzunarul meu nu se simte mai nimic. Nu am simţit absolut nicio creştere, deşi toată lumea a vorbit despre creşterea pensiilor. Am ajuns să cheltuiesc circa 2.000 de lei doar pe medicamente. Adică o pensie din două, câte avem în casă în acest moment. O pensie se duce doar pe medicamente.

Şi ca la noi mă gândesc că se întâmplă în multe alte case. Nu se poate trăi aşa! Dacă nu ar fi nevastă-mea, cu natura ei atentă la diverse lucruri, nu ştiu cum aş mai putea trăi. Eu, spre exemplu, iau câte 9 pastile pe zi. Recomandate toate de medic, să ne înţelegem! Trei dimineaţa, trei la prânz şi tot atâtea seara. Pentru inimă, pentru circulaţie, pentru nenorocita aia de gută. Plus câte un aspenter, care nu trebuie să-mi lipsească de pe agenda zilei. Iar toate astea costă bani. Chiar şi atunci când sunt compensate, tot mai scoţi bani din buzunar, pentru diverse pretexte”, a declarat marele sportiv pentru Playtech Știri.

Prăjiturile, prea scumpe pentru pensionari

În plus, fosta glorie a fotbalului românesc a rămas șocat de prețurile la alimente și de faptul că acestea se scumpesc de la o zi, la alta. A ajuns să nu își mai permită nici măcar o banală prăjitură. Are însă un viciu la care nu renunță, indiferent de ce s-ar întâmpla. Îi place să citească presa în fiecare dimineață, indiferent cât l-ar costa.

„Oriunde te duci, dai mai mulţi bani ca acum câteva luni. Nu stau să fac calcule, dar simt asta la buzunar. Toate s-au scumpit, iar cei care ne conduc par că nu înţeleg asta. Nu încep ziua fără să citesc ziarele. Nu toate, că oricum nu au mai rămas multe. Dar am o vânzătoare la chioşc căreia îi plătesc la finele săptămânii şi am ajuns să scot câteva sute bune de lei, pe lună, pentru plăcerea mea.

Fata aia îmi păstrează ziarele şi săptămânal mă anunţă cât am de plată. În unele săptămâni las în avans mai mulţi lei, în altele rămân eu dator. Însă ceea ce vreau să spun e leul nostru nu mai are putere, e sfrijit rău de tot!”, a mai spus Rică Răducanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...