EXCLUSIV

Rică Răducanu e de acord cu interzicerea reclamelor la păcănele. „Să le închidă de tot! Eu sunt dependent, stau câte 2-3 ore, că e frig afară”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 17.01.2023, 21:04
Rică Răducanu e de acord cu interzicerea reclamelor la păcănele. „Să le închidă de tot! Eu sunt dependent, stau câte 2-3 ore, că e frig afară”. EXCLUSIV

Rică Răducanu (76 de ani), fosta mare glorie a fotbalului românesc, este de acord cu recenta propunere a CNA de a interzice reclamele tv la jocurile de noroc, viciu din cauza căruia el și-a pierdut mare parte din economii. Dependent de păcănele, Rică și-a exprimat părerea despre acest demers important, salvator, dar ne-a vorbit, cu vădită simpatie, și despre omul de afaceri Ion Țiriac, miliardarul român care locuiește și în Africa.

Ce spune despre propunerea CNA de a interzice reclamele tv la jocurile de noroc

Dependent de păcănele, de mai bine de 15 ani, Rică Răducanu e de acord cu interzicerea reclamelor tv la jocurile de noroc. Ba, mai mult, vine cu o propunere dură:

„Eu aș vrea să le închidă de tot, să închidă toate sălile de jocuri de noroc, pentru că devii dependent de ele. Soția mea ar fi fericită, vă spun sincer, pentru că n-aș mai toca banii. E belea mare cu astea, nu te lași cât trăiești, e mult mai puternic decât tine.

Te duci, sperând că vei câștiga, ca să mai faci un ban în plus, căci viață e grea. Cu acest gând, al câștigului, intrăm cu toții la păcănele. Eu stau pe acolo și câte 2-3 ore, unde să mă mai duc? Mai socializez și eu, că antrenamente nu am, afară e tare frig”, ne-a declarat Rică Răducanu, în exclusivitate pentru Impact.ro

Dependenţa de jocurile de noroc a fost introdusă în categoria bolilor psihice extrem de grave

Joia trecută, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) s-a pronunțat, în unanimitate, în favoarea proiectului de lege depus în Parlament, prin care se prevede interzicerea oricărei forme de publicitate la jocurile de noroc, pe micul ecran. În motivarea propunerii legislative, parlamentarii au explicat:

„Având în vedere decizia recentă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit căreia dependenţa de jocurile de noroc a fost introdusă în categoria bolilor psihice extrem de grave şi luând în considerare incidentele tot mai numeroase înregistrate în România (mai multe sinucideri determinate de pierderile materiale iremediabile; pierderea locului de muncă; destrămarea familiilor; pierderea tutelei copiilor etc.), considerăm imperios necesar ca Legea nr. 504/2002 a audiovizualului să fie completată. Astfel, propunem ca orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru jocurile de noroc sau pentru pariuri să fie interzisă în România”.

Rică Răducanu
Rică Răducanu

Rică Răducanu, despre succesul la femei al lui Ion Țiriac: „Arată foarte bine și la 83 de ani. Am văzut că are și gagici”

La aflarea veștii că Ion Țiriac locuiește și în Africa, unde trăiește ca un rege, Rică Răducanu a dorit să facă o remarcă, în exclusivitate pentru Impact.ro:

„Păi, Ion Țiriac arată foarte bine. La 83 de ani, am văzut că are și gagici, dar nu se duce el cu mâna goală. O avea și supărări, că viață e și grea, mai ales când îmbătrânești, nu mai ești, tată, cum erai cândva”.

În pandemie, vestitul om de afaceri Ion Țiriac, fost jucător de tenis de talie mondială, și-a achiziționat un domeniu în Africa, în valoare de 5,5 milioane de euro:

„Africa pentru mine este un mit, e un drog Africa pentru mine. Cred că am peste 50 de safariuri în Africa. Acum locuiesc în Africa, în Namibia, am o proprietate extraordinar de mare și mă încântă foarte mult”, a declarat Ion Țiriac, pentru cancan.ro.

Rică Răducanu a încercat în zadar să scape de operația la genunchi: „Am luat toate alifiile din lume, e doar vrăjeală”

Rică Răducanu a mai menționat, pentru Impact.ro, că momentan nu e de acord să se opereze la genunchi, fiind oarecum neîncrezător în reușita intervenției chirurgicale:

„E grea treaba cu piciorul, trebuie să mă operez și apoi urmează șase luni de recuperare. Dar, cine știe dacă și reușește? Am luat toate alifiile din lume, e doar vrăjeală, ba că e de la părinte, ba că-s sfințite. Mi-au dat și niște medicamente, cică să le trimită prin poștă. Recent, am văzut că s-a operat și Cătălin Măruță, la genunchi, el e sufletul meu. Mi-a zis, când l-am sunat: ”Rică, eu am avut diagnostic de sportiv. Numai că eu, în comparație cu matale, voi alerga după operație”.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Fostul mare portar al echipei Rapid e fericit că, de Sărbători, fiul și nepoții i-au bătut la ușă, încărcați cu daruri:

„A venit fiul meu, Cătălin, au fost nepoții, au umplut camera, a făcut nevastă-mea oale cu mâncare, a gătit, că asta e marea ei bucurie, să ne vadă pe toți, la masă. Iar când au plecat, le-am dat și la pachet câte un cârnat”, ne-a mai povestit, cu umor, Rică Răducanu, exclusiv pentru Impact.ro.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...