Revine Mirel Rădoi asupra deciziei de a părăsi echipa națională? ”Voi lua o hotărâre după aceste două meciuri”

Andrei Cezar 10.11.2021, 17:30
Revine Mirel Rădoi asupra deciziei de a părăsi echipa națională? ”Voi lua o hotărâre după aceste două meciuri”

Echipa națională are șanse mari să prindă barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar. Selecționata lui Mirel Rădoi se află pe locul doi în grupa J, însă Armenia și Macedonia de Nord îi ”suflă în ceafă”, cele două echipe aflându-se la doar un punct în spatele României. Pentru tricolori urmează două partide cruciale, cu Islanda și Liechtenstein, în urma cărora ar trebui să obțină mximum de puncte pentru a fi siguri de calificarea la baraj.

Mirel Rădoi a răspuns celei mai arzătoare întrebări: va rămâne sau nu selecționer și după cele două meciuri din grupă

Germani este liderul Gurpei J cu 21 de puncte, iar naționala lui Hansi Flick și-a asigurat calificarea la turenul final din vara viitoare. Meciul decisiv pentru selecționata României va fi cel cu Islanda de joi, 11 noiembrie, de acasă, în timp ce partida din deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie) pare a fi mai mult un joc de pregătire pentru elevii lui Mirel Rădoi.

Cu toate că multe voci din fotbalul românesc au spus că selecționerul nu va reveni asupra deciziei de a pleca de la echipa națională, Mirel Rădoi a precizat că va lua o hotărâre în acest sens după cele două partide împreună cu Răzvan Burleanu, președintele FRF și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației.

Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci.

Le mulțumesc jurnaliștilor pentru întrebările pe care le-au adresat, au înțeles că nu vreau să discut despre această situație. A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri”, a declarat Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi, optimist înaintea ultimelor două meciuri din grupă

Selecționerul este optimist înaintea ”dublei” cu Islanda și Liechtenstein și consideră că la final România va fi pe locul doi și va obține calificarea la baraj.

Așa cum am spus atunci, am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva. Ce ne face să credem că vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup a rămas aceeași în ultimele partide.

Înseamnă că grupul devine unul foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 2-3 jucători. Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători”, a încheiat selecționerul discuția cu presa.

Urmăriți Impact.ro și pe