Mirel Rădoi a convocat un fotbalist de 15 ani pentru meciurile decisive ale României. Cum s-a remarcat Enes Sali

Beatrice Dumitru 03.11.2021, 14:19
Mirel Rădoi a convocat un fotbalist de 15 ani pentru meciurile decisive ale României. Cum s-a remarcat Enes Sali

Naționala României de fotbal se pregătește pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, din preliminariile Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Selecționerul Mirel Rădoi a ales cei 26 de jucători pentru cele două partide. Printre aceștia se află și surpriza Enes Sali, cel mai tânăr marcator din Liga I.

Enes Sali, cel mai tânăr marcator din Liga I

România înfruntă pe 11 noiembrie naționala Islandei, iar pe 14 noiembrie va juca împotriva lui Liechtenstein, acestea fiind ultimele partide din preliminariile Campionatului Mondial 2022. Dacă va câștiga aceste două meciuri, România va juca barajul pentru calificarea la turneul final din Qatar.

Din cei 26 de jucători convocați de Mirel Rădoi lipsește Valentin Mihăilă de la Parma, dar se regăsește surpiza Enes Sali, fotbalistul lui Gica Hagi de la Farul Constanța. Jucătorul de doar 15 ani, 6 luni și 21 de zile a devenit cel mai tânăr marcator din Liga I, datorită reușitei din meciul cu Academica Clinceni, câștigat de constănțeni cu scorul de 5-0.

Mirel Rădoi a convocat un fotbalist de 15 ani pentru meciurile decisive ale României. Cum s-a remarcat Enes Sali
Enes Sali, cel mai tânăr marcator din Liga I. Sursa foto: Facebook / We Love Stats

Enes Sali a intrat în Top 10 cei mai tineri debutanți din istoria Ligii I, doborând recordul deținut timp de 44 de ani de Ion Geolgău (16 și 24 de zile), potrivit We Love Stats. Sali i-a depășit și pe Nicolae Dobrin (16 ani, 2 luni și 16 zile), dar și pe Ianis Ianis, aflat pe locul opt în acest clasament. El a debutat pe prima scenă la vârsta de 16 ani și o lună.

Enes Sali ar putea deveni cel mai tânăr tricolor din istorie

Dacă Mirel Rădoi îl va folosi într-unul dintre cele două meciuri, Enes Sali ar putea deveni cel mai tânăr tricolor din istorie. Recordul este deținut de Cristi Manea de la CFR Cluj, care a debutat la 16 ani și 9 luni, în cel de-al doilea mandat al lui Victor Pițurcă.

România se află pe locul doi în clasamentul grupei condusă de Germania. Dacă se va califica la baraj, România va avea un nou antrenor, după ce Mirel Rădoi a anunțat că va pleca după partidele cu Islanda și Liechtenstein, deoarece îi expiră contractul și nu vrea să-l prelungească.

”Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea”, a spus Mirel Rădoi.

Urmăriți Impact.ro și pe