Mirel Rădoi, reacție dură după decizia autorităților: ”Ne vaccinăm ca să putem merge la mall, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis”

Andrei Cezar 10.11.2021, 16:41
Mirel Rădoi, reacție dură după decizia autorităților: ”Ne vaccinăm ca să putem merge la mall, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis”

Mirel Rădoi este revoltat de decizia autorităților de a intrezice accesul toturor spectatorilor la evenimentele sportive în aer liber, în condițiile în care persoanelor vaccinate le este permis accesul în spații închise cum ar fi mall-urile. Echipa națională ar fi avut nevoie de sprijinul suporterilor la meciul cu Islanda de joi, care se va disputa pe stadionul Ghencea. Miza partidei o reprezintă calificarea României la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Mirel Rădoi, revoltat de decizia autorităților: ”Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune”

Autoritățile au decis, la finalul lunii octombrie, ca timp de o lună toate evenimentele sportive să se desfășoare fără spectatori, ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19. Afectat de această decizie din perspectiva prezenței suporterilor în tribune este și meciul cu Islanda de joi, 11 noiembrie, care se va desfășura cu ”porțile închise” pe stadionul Ghencea.

FRF a sperat că va putea totuși să obțină acceptul ca naționala României să joace meciul crucial cu nordicii cu spectatori în tribune, însă acest lucru nu s-a petrecut, spre dezamăgirea oamenilor din fotbal, dar mai ales a selecționerului Mirel Rădoi.

Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis. Cred că cea mai bună campanie de vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea.

Echipa națională, oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune”, a declarat Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit gsp.ro.

Vlad Chiricheș, căpitanul primei reprezentative și-a exprimat și el nemulțumirea față de această decizie.

Cred că suntem dezavantajați, pe noi publicul ne împinge de la spate, ne-a ajutat de fiecare dată. E păcat că nu am reușit să facem ceva și să jucăm cu spectatori. Asta este, trebuie să câștigăm și fără ei”, a spus Chricheș.

Raed Arafat, răspuns categoric la solicitările FRF

Federația Română de Fotbal avea pregătite 14.000 de bilete pentru meciul cu Islanda, ceea ce însemană că stadionul din Ghencea s-ar fi umplut pe jumătate. Însă derogarea nu s-a mai produs, mesajul șefului DSU, Raed Arafat, fiind unul ferm: ”Noi avem o situație serioasă și trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt ca să vedem cum putem ieși din ea și să facem tot posibilul să continue scăderea cazurilor și presiunea de pe sistemul sanitar.”

Mircea Rednic: ”De ce nu am fost căpoși și exigenți în vară? Am făcut Untold, Costinești, congrese…”

Mircea Rednic a avut și el o reacție vehementă la adresa măsurilor luate de autorități în privința prezenței fanilor pe stadioane.

Și cu meciurile naționalei… Am văzut la alții cu sunt stadioane pline, fără mască. Sunt vaccinați. Noi de ce nu-i lăsăm pe vaccinați? E un stadion mare. Lasă 50% sau 30%. Îi pui la câteva locuri distanță și obligatoriu cu mască.

Băieții au nevoie de sprijin. De ce suntem căpoși? Acum suntem căpoși… De ce nu am fost căpoși și exigenți în vară? Am făcut Untold, Costinești, congrese… Am vrut Untold și mare și acum… Până și primarii erau la Untold, așa că… ”, a declarat Mircea Rednic la Conferința de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe