Reușită de senzație la Iași. Medicii spitalului Sf. Maria au operat o adolescentă timp de 20 de ore, victimă a unui accident feroviar

Elena Avramescu 04.10.2021, 16:20
Reușită de senzație la Iași. Medicii spitalului Sf. Maria au operat o adolescentă timp de 20 de ore, victimă a unui accident feroviar

O echipă interdisciplinară de la Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iaşi a reușit să ducă până la capăt o operație extrem de dificilă, care a durat 20 de ore o intervenţie chirurgicală în urma căreia o adolescentă, victimă a unui accident feroviar, are şansa de a reuşi să meargă din nou.

Medicii spitalului Sf. Maria au operat o adolescentă timp de 20 de ore

În aceste condiţii de pandemie destul de dificile, în cursul zilei de sâmbătă s-a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră pentru Iaşi. Pe 15 septembrie a fost internată o adolescentă în vârstă de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, cu politraumatisme. Cea mai importantă este de bazin complex, cu pierdere de substanţă.

După mai multe intervenţii de reconstrucţie a bazinului, sâmbătă s-a intervenit chirurgical pentru reconstrucţia părţilor moi. S-a reuşit reconstrucţia plexului sacrat şi acoperirea defectului cu lambouri musculare, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi, dr Lavinia Ionescu.

Medicii spitalului Sf. Maria au operat o adolescenta timp de 20 de ore
Medicii spitalului Sf. Maria au operat o adolescenta timp de 20 de ore

Potrivit acesteia, această intervenţie deosebit de grea a fost o provocare atât pentru anestezişti, cât şi pentru cei care au intervenit chirurgical.

Intervenţia, care a durat 20 de ore, a fost realizată de o echipă multidisciplinară, de anestezişti, chirurgi plastici şi ortopezi. Post operator, fetiţa a fost dusă la terapie intensivă. Ea este stabilă hemodinamic şi respirator. Sperăm ca această intervenţie complexă să îi amelioreze prognosticul funcţional.

Dacă nu se realiza această intervenţie, copila risca să folosească un scaun rulant toată viaţa. Vor urma foarte multe proceduri de recuperare medicală, dar sperăm să poată să meargă. Ar fi cel mai frumos să o vedem venind pe picioarele ei la spital, a declarat dr. Ionescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...