Ce ajutor vor primi familiile victimelor din tragedia de la spitalul Constanţa. Anunţul de ultimă oră făcut de premierul României

Cristian Cojocaru, Alexandru Puiu 03.10.2021, 13:50
Ce ajutor vor primi familiile victimelor din tragedia de la spitalul Constanţa. Anunţul de ultimă oră făcut de premierul României

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat că familiile victimelor de la spitalul Constanța vor primi un ajutor din partea statului.

Familiile victimelor incendiului de la spitalul din Constanța vor primi ajutor din partea statului ,

Premierul Florin Cîțu a anunțat că familiile care și-au pierdut rudele în incediul care a avut loc vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța vor primi un ajutor din partea Guvernului și a primăriei locale.

 ”Ştiu că şi de la Primăria Constanţa vor fi date ajutoare, şi de la Guvern vor fi date ajutoare, în şedinţa de luni va fi această decizie”, a declarat premierul.

Totodată, Florin Cîțu a afirmat că responsabilitatea de a repara greșelile făcute de sistem în ultimele trei decenii aparține Guvernului.

”Eu spun că acest Guvern are responsabilitatea de a corecta greşeli făcute în ultimii 30 de ani de zile. Am început bine, am început cu reforme, la un moment dat bineînţeles că un partid s-a hotărât să plece, pentru că incompetenţa unui ministru nu a vrut să fie acceptată în acest partid şi a mers mai departe”, a mai declarat primul ministru.

ajutor familiile victimelor
Responsabilitatea de a repara greselile facute de sistem in ultimele trei decenii apartine Guvernului, dupa cum a afirmat Florin Citu

Deciziile cu privire la pandemie nu reprezintă restricții

În opinia premierului, ultimele decizii luate cu privire la prevenirea și combaterea infectării cu Covid-19 nu reprezintă restricții și sunt luate în funcție de ceea ce propun specialiștii în domeniu. Aceste restricții sunt luate în contextul evoluției lucrurilor și mai multe discuții au fost purtate cu cei care întreprind activități economice, după cum a mai afirmat Florin Cîțu.

”De fapt nu sunt restricţii, trebuie să fim cinstiţi, acestea nu sunt restricţii, sunt măsuri prin care noi introducem certificatul de vaccinare ca activităţile din România să poată să meargă mai departe, fără să existe riscul pentru persoanele care sunt acolo Ele au venit… au fost adoptate în funcţie de cum au fost propuse de specialişti.

Aşa am lucrat de la început, aşa lucrez şi în continuare. Specialiştii vin şi propun. Astăzi au propus ceva, în CNSU a fost aprobat, după aceea a fost hotărâre de guvern, în funcţie de cum a evoluat situaţia. Şi vă spun că ieri eu am fost şi am vorbit cu mai mulţi oameni care au activităţi economice. Toţi erau fericiţi că pot să rămână deschişi în perioada următoare doar pentru persoanele vaccinate şi trecute prin boală”, a mai susţinut premierul.

Începând cu duminică, 3 octombrie 2021, noi restricții au fost luate în Capitală, dintre acestea făcând parte carantina de noapte, purtarea măștii de protecție dar și închiderea barurilor și a cluburilor.

Urmăriți Impact.ro și pe