Declarația fabuloasă a lui Andrei Cordea, noul favorit al lui Gigi Becali, după golul de aseară marcat pentru FCSB: „E o senzație de nedescris”

Andrei Cezar, Mirabela Năstase 23.07.2021, 10:13
Declarația fabuloasă a lui Andrei Cordea, noul favorit al lui Gigi Becali, după golul de aseară marcat pentru FCSB: „E o senzație de nedescris”

FCSB a câștigat în prima manșă a turului 2 preliminar al Conference League, împotriva celor de la FC Shakhter Karagandy, scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Andrei Cordea, jucătorul despre care Gigi Becali a spus că nu va lipsi din primul 11.

Declarația fabuloasă a lui Andrei Cordea, noul favorit al lui Gigi Becali, după golul de aseară

FCSB este singura echipă din România care a reușit să câștige în primul meci din preliminariile Conference League, fiind și singura formație care a marcat în această fază a competiției. Craiova a piedut cu Laci 0-1 în deplasare, iar Sepsi a remizat cu Trnava 0-0 tot în deplasare.

FCSB a început bine partida cu Shakhter Karagandy și a dominat jocul încă din primele minute. Kazahii nu au contat prea mult în atac, preferând să apere un rezultat de egalitate. În minutul 38, Andrei Cordea deschide scorul cu un șut expediat din afara careului, care îl păcălește pe experimentatul portar de 32 de ani al lui Shakhter. Este primul gol marcat de atacantul de 22 de ani în tricoul roș-albastru.

La începutul celei de-a doua reprize, FCSB face două mutări surprinzătoare. Îi scoate pe Moruțan și Vînă și îi introduce pe Musi și Stoica. Acestă decizie a dus la echilibrarea raportului de forțe. FCSB nu a mai atacat atât de mult, iar kazahii au reușit câteva acțiuni pe contraatac ce se puteau finaliza cu gol.

Cea mai mare ocazie a echipei din Kazahstan a avut loc în minutul 86. Cristea este depășit ușor de un adversar, care îi trimite mingea lui Tattybayev, aflat singur cu portarul. Jucătorul kazah a șutat puternic, însă Andrei Vlad are o intervențe incredibilă și respinge mingea în corner.

Scorul s-a terminat 1-0, iar roș-albaștrii merg în Kazahstan săptămâna viitoare cu prima șansă de calificare.

Andrei Cordea, declaratie fabuloasa dupa golul marcar cu Karagandy
Andrei Cordea, declaratie fabuloasa dupa golul marcar cu Karagandy

„E o senzație de nedescris”

La final, MVP-ul partidei, Andrei Cordea, a făcut declarații. Noua vedetă a echipei lui Gigi Becali a fost impresionată de suporterii prezenți pe Arena Națională

„A fost un meci greu, se apărau în 5 în zona centrală. Mă bucur că am reușit să marchez. Sunt un băiat muncitor. Am zis că vin aici să mă înham la muncă, iar acest lucru a fost răsplătit astăzi. Trebuie să mă antrenez bine și probabil voi fi răsplătit.

E o senzție de nedescris. E prima dată în viața mea când întâlnesc suporteri așa frumoși. Joc la o echipă minunată! Chiar am vorbit cu Tavi Popescu înaintea meciului și i-am zis că marchez. Am avut un feeling bun. Jucătorii m-au primit foarte bine. A fost un ajutor că îi cunoșteam pe mulți. Sper să câștigăm campionatul anul acesta. E visul meu”, a spus Andrei Cordea, la Pro X.

Totodată, în meciul de seara trecută s-a consemnat și revenirea lui Florinel Coman în echipă. El a fost introdus în minutul 70 de Dinu Todoran, după ce atacantul a fost absent mai multe luni din cauza unei accidentări.

Urmăriți Impact.ro și pe