Retrogradata Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1. „Au fost unele discuții în acest sens”

Gabriel Peneș 04.06.2021, 15:13
Retrogradata Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1. „Au fost unele discuții în acest sens”

Fuziunea anului în fotbalul românesc s-ar putea să nu vină de la Constanța. Retrogradata Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1. Fosta campioană de acum 5 ani a „reușit” să pice în Liga 2. Dar planurile patronului Ioan Niculae pot face din giurgiuveni, din nou, o formație de primul eșalon. Una dintre revelațiile actualului sezon s-ar putea să zică „da” unei fuziuni cu Astra.

Retrogradata Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1

Pare un moment al reevaluărilor de forțe, bugete și echipe. Retrogradata Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1. Fuziunea anului în fotbalul românesc se pregătea să fie cea dintre Viitorul lui Gică Hagi și Farul, echipa finanțată până acum de fostul internațional Ciprian Marica. Mutarea a devenit cunoscută când Marica a recunoscut că nu mai poate susține clubul constănțean de Liga 2. Dar fostul atacant al naționalei avea și un plan de salvare. Iar acesta presupunea cointeresarea lui Gică Hagi în crearea unei singure echipe reprezentative pentru orașul de la malul mării. Iar propunerea a fost primită cu entuziasm de „Rege”, după cum a rezultat și din comunicatul dat de Viitorul pe această temă.

Conducerea F.C Viitorul Constanța a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți constănțenii. Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni. Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susținută de toți constănțenii, de conducători, de oficialități și de suporteri!”, se arăta în comunicatul celor de la Viitorul.

Retrogradata Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1. „Au fost unele discuții în acest sens”
Astra Giurgiu vrea să „înghită” o echipă din Liga 1. Ioan Niculae a pus ochii pe Academica Clinceni, una dintre revelațiile sezonului abia încheiat

„Au fost unele discuții în acest sens”

Constanța părea să fie epicentrul fuziunii anului, chiar dacă mai sunt pași concreți de făcut în acest sens. Atâta doar că dinspre Dunăre, de la Giurgiu, dar și dinspre malul Ciorogârlei, de la Clinceni, au venit vești importante. Conform Playsport, Academica Clinceni ar putea fuziona cu retrogradata Astra Giurgiu. Clinceniul, o revelație a actualului sezon al Ligii 1 pe care l-a terminat pe locul 5, nu prea mai găsește bani pentru susținerea echipei. Lucrul a fost recunoscut de primarul localității, Adrian Budeanu care, pe de altă parte, caută soluții la oameni de afaceri interesați de o asociere. Iar primul pe listă este Ioan Niculae, patronul proaspăt retrogradatei Astra Giurgiu.

Căutăm persoane care vor să investească, să ne asociem, însă sunt greu de găsit. Avem trei sau patru contacte în acest sens, printre care și posibilitatea de a fuziona cu Astra. Au fost unele discuții în acest sens, este o variantă, însă, până în acest moment, nu vorbim de ceva concret”, a dezvăluit, pentru PlaySport, Adrian Budeanu.

Conform surselor aceleiași publicații, viitoarea echipă se va numi Astra Clinceni și ar urma să evolueze „pe teren propriu”, la Giurgiu. În plus, Ioan Niculae ar fi dat asigurări că mulți fotbaliști din actualul lot al Astrei se vor alătura noii echipe. Aceasta, în condițiile în care, la Clinceni, destui fotbaliști au ajuns la finalul contractelor. Rămâne de văzut care dintre cele două proiecte de fuziune se va realiza, Viitorul – Farul sau Astra – Clinceni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....