Astra Giurgiu în prag de faliment! Ce se întâmplă cu formația lui Ion Niculae și cum ar putea fi salvată

Horia Stoian, Ionuț Vieru 25.05.2021, 10:49
Astra Giurgiu în prag de faliment! Ce se întâmplă cu formația lui Ion Niculae și cum ar putea fi salvată

Cu toate că Astra Giurgiu se confruntă cu problemele retrogradării, cele mai mari dificultăți se pare că sunt înregistrate pe plan financiar.

Concret, în cea mai optimistă variantă, este de așteptat ca formația lui Ion Niculae să intre în curând în insolvență.

În urmă cu câteva luni de zile clubul de față a stabilit o anumită eșalonare cu jucători, firme sau impresari cărora Astra Giurgiu le era datoare.

Finanțele respective ar fi trebuit în mod normal să provină din cadrul următoarei tranșe din drepturile tv aferentă sezonului 2021-2022.

Cesiuni în valoare de 1,5 milioane de euro

Printre persoanele plecate se numără o serie de mai mulți jucători, precum Valerică Găman, căpitanul formației din Giurgiu în ultimele meciuri de campionat.

Potrivit reprezentanților clubului, al cărui președinte în sezonul actual a fost Dani Coman, în total, valoarea celor 43 de cesiuni se ridică la suma de 1,5 milioane de euro, la care se adaugă atât salariie restante din gruparea actuală, cât și litigiul fostului antrenor Eugen Neagoe.

În noiembrie a anului trecut Astra Giurgiu era preluată de către Eugen Neagoe, însă după cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga 1, acesta a fost înlocuit de către Ionuț Badea, retrogradând după eșecul înregistrat cu Viitorul, scor 1-0.

În cursul zilei de sâmbătă, Astra a fost învinsă în finala Cupei Româneiei de către Universitatea Craiova cu scorul de 2-3.

Vânzarea a trei fotbaliști ar putea salva clubul

În momentul actual, pentru salvarea echipei se ia în considerare vânzarea a trei jucători afați încă sub contract. Astfel, redresarea formației ar putea fi dată cu trei fotbaliști care sunt doriți atât de echipe din România cât și din străinătate, respectiv, Valentin Gheorghe (24 de ani), Albert Stahl (22 de ani) și George Merloi (22 de ani).

Cei trei sportivi se află sub contract cu Astra Giurgiu pentru încă un sezon.

Având în vedere faptu că echipa a retrogradat, președintele Dani Coman a făcut anunțul conform căruia acesta a luat hotărârea de a nu mai rămâne la Astra, sperând totuși că o să primească o veste bună din partea comisiilor.

În timp ce UTA ar putea fi retrogradată, echipa din Giurgiu ar rămâne în Liga 1.

Potrivit lui Dani Coman, acesta consideră faptul că în eventualitatea cazului în care nu existau aceste probleme, echipa s-ar fi putut califica în play-off fără probeme.

„Sunt ferm convins că această echipă se puteau califica în play-off, dacă nu existau aceste probleme. Jucătorii străini au plecat de lângă familii, le-a fost greu”, a declarat Dani Coman, după finala Cupei României.

 

Urmăriți Impact.ro și pe