Rețetă tort cu căpșuni și frișcă – rețeta simplă. Blatul este pufos și aerat ca un burete, iar gustul este senzațional. Ingredientele necesare

Iancu Andreea 05.08.2021, 16:44
Rețetă tort cu căpșuni și frișcă – rețeta simplă. Blatul este pufos și aerat ca un burete, iar gustul este senzațional. Ingredientele necesare

În momentele în care ți-e poftă de ceva dulce sau îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un cadou delicios, dar preferi totuși un desert ușor și savuros, poți încerca o rețetă de tort cu căpșuni și frișcă. Blatul său este pufos și aerat, în timp ce umplutura vine cu o savoare delicată, care îl completează perfect. Dacă și ție ți s-a făcut deja poftă, poți trece la ingrediente și modul de preparare. Dincolo de faptul că se pregătește extrem de simplu și rapid, această rețetă de tort va deveni cu siguranță preferata familiei tale.

Rețetă tort cu căpșuni și frișcă. Cum prepari un blat pufos și aerat

Un desert simplu de pregătit și foarte gustos este cel care presupune prepararea compoziției pentru blat și o cremă ușoară de frișcă, la care adaugi câteva bucățele de căpșuni. Această rețetă de tort cu căpșuni și frișcă este delicioasă, necesită puțin timp pentru pregătire și este ideală chiar și pentru cei mici, chiar dacă nu conține ciocolată. Rețeta simplă de tort cu căpșuni și frișcă este inspirată după un desert cunoscut sub numele de Victoria sponge cake, de origine britanică.

Denumirea este legată de regina Victoria, care adora prăjiturile mici atunci când servea ceaiul de la ora 17.00. Desertul era realizat în mod obișnuit din făină, ouă, unt și zahăr, iar praful de copt, inventat în 1843, a dat un aspect pufos și aerat blaturilor. Acesta se servea în mod tradițional cu dulceață de căpșuni sau zmeură, ulterior având o cremă de frișcă în interior. Pentru ca rețeta să iasă asemenea celei originale, asigură-te că ingredientele se află la temperatura camerei, înainte de a trece la modul de preparare.

Cum prepari o rețetă de tort cu căpșuni și frișcă
Rețeta simplă de tort cu căpșuni și frișcă

Ingrediente

Pentru blat:

  • 220 g făină
  • 220 g unt
  • 220 g zahăr
  • 70 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • 4 ouă

Pentru umplutură:

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g gem / dulceață de căpșuni
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Începem prin a amesteca untul moale, de la temperatura camerei, cu zahărul până se obține o cremă. Apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul, și le amestecăm până se încorporează. Ulterior, se pun făina și laptele, praful de copt. Amestecăm totul până se obține o compoziție omogenă. Aceasta se așază în două tăvi, de 20 cm diametru, fiecare. Tăvile merg la cuptor la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Separat, se bate frișca până devine fermă. Apoi, se trece la montare. Pe primul blat se pune un strat de dulceață de căpșuni, peste care se adaugă frișca bătută și cel de-al doilea blat. Desertul se poate decora cu un nou strat de frișcă și căpșuni sau se poate pudra cu zahăr și decora doar cu căpșuni întregi sau bucățele.

Sursă – jamilacuisine.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...