Reţetă prăjitură Fanta. E desertul răcoritor al copilăriei

Iancu Andreea 27.07.2021, 14:16
Reţetă prăjitură Fanta. E desertul răcoritor al copilăriei

Atunci când verile caniculare îți stârnesc pofta pentru un dulce răcoritor, încearcă o rețetă simplă, ușor de preparat însă extrem de delicioasă precum cea de prăjitură Fanta. Cu siguranță mulți o cunosc, după ce au descoperit savoarea din blatul pufos, crema fină și jeleu răcoritor al acestui desert. O poți încerca data viitoare când ai poftă de ceva dulce și vei descoperi că întreaga familie o va îndrăgi pe loc.

Cum pregătești o rețetă de prăjitură Fanta

Desertul este felul de mâncare preferat de mulți dintre noi în cadrul unui meniu, iar oferta este una extrem de mare, dat fiind că există rețete de prăjituri pentru toate gusturile. Totuși, o rețetă pe care merită să o încerci este cea de prăjitură Fanta. Savuroasă, simplu de preparat și răcoritoare, pentru acele momente în care îți dorești un plus de relaxare în zilele toride de vară, această prăjitură este o alegere inspirată.

Iată ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g de zahăr
  • 40 ml de ulei
  • 40 g cacao
  • un praf de sare și o linguriță de esență de portocale

Ingrediente pentru cremă

  • 1/2 kg brânză de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 100 g de unt
  • 150 g de zahăr pudră
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g de cacao
  • o linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru jeleu

  • 1 l suc de portocale
  • 100 g zahăr
  • 100 g amidon de porumb
Rețetă prăjitură Fanta
Cum prepari rețeta de prăjitură Fanta

Modul de preparare pentru prăjitura Fanta

Pentru început, amestecă ouăle și zahărul cu făina într-un bol. Aceste ingrediente trebuie omogenizate până când compoziția își triplează volumul. Adaugă apoi cacao și amestecă totul, urmând să pui și restul ingredientelor, pe rând, în compoziție. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă, iar blatul prăjiturii se ține la cuptor timp de 20 de minute. Pentru a pregăti crema pentru prăjitura Fanta amestecă zahărul, zahărul vanilat și untul. Omogenizează totul până când obții o cremă și apoi adaugă brânza de vaci și mascarpone, ținute în prealabil în frigider. Ai grijă la modul în care amesteci întreaga compoziție pentru că aceasta se poate tăia.

Cum pregătești jeleul

Pentru jeleu, toarnă sucul de portocale într-o cratiță și adaugă apoi amidonul și zahărul. Lasă compoziția pe foc până când aceasta se îngroașă, dar asigură-te că amesteci în tot acest timp. După ce stingi focul, acoperă cratița cu o folie de plastic și lasă conținutul la răcit. Atunci când blatul s-a copt și s-a răcit, poți asambla prăjitura. Pune deasupra crema de brânză și niveleaz-o uniform, turnând apoi jeleul răcit în prealabil. Așază prăjitura la frigider timp de câteva ore sau chiar și o noapte întreagă. După ce totul s-a închegat, prăjitura poate fi tăiată și savurată din plin.