Desert fără coacere. Prăjitură cu ciocolată și frișcă

Desert fără coacere. Prăjitură cu ciocolată și frișcă

Dacă mai ai niște biscuiți prin casă și nu știi ce să faci cu ei, avem noi o idee: fă o prăjitură bună-bună de tot, extrem de calorică și de gustoasă, perfectă pentru după-amiezele când vii de la job și ești stresată. Pentru că, da, această prăjitură este anti-stress!

Prăjitură simplă, fără cuptor

Ingrediente:

1 kg de biscuiți simpli,

1 l de lapte

150 de grame de făină

250 de grame de unt

150 de grame de zahăr

100 de grame de ciocolată amăruie

50 gr de cacao

o linguriță extract de vanilie

Pentru însiropare

250 de ml lapte

o lingură de miere

Pune făina într-o cratiță. Adaugă cacaoa și amestecă. Intervino eficient cu laptele, amestecând încontinuu. După ce ai încorporat tot laptele, pune cratița la foc mediu și amestecă până capătă consistența unei budinci. Amesteci continuu, să nu uiți, că altfel se prinde laptele! Redu flacăra și varsă ciocolata amăruie. Topește-o și adaugă untul aflat la temperatura camerei. Stinge focul și amestecă cu o spatulă, pentru a încorpora bine untul în toată compoziția. Dă deoparte, lasă să se mai răcească.

Într-un bol încăpător pune laptele rămas și încorporează mierea. Pune bolul în cuptorul cu microunde și lasă-l 20 de secunde.

Ia o tavă, tapeteaz-o cu folie alimentară. Trece biscuiții prin laptele aromat, așază-i în tavă. Peste primul strat, pune două-trei polonice de budincă de ciocolată. Fă la fel cu următorul strat până termini și biscuiții și budinca.  Acoperă cu folie și dă tava la frigider pentru cel puțin 6 ore.

După asta, apucă-te de frișcă. Bate-o cu telul electric și amestec-o cu vanilie. Frișca trebuie să fie rece, de la frigider. Bate-o bine, până devine fermă! acoperă tava cu un platou și răstoarn-o. Ce urmează e evident: pune frișca peste biscuiți, mai dă puțin la frigider și… la treabă cu tine!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI