Rețetă rapidă și ușoară de Tiramisu. Ce pași trebuie să respecți pentru un desert de neuitat

Elena Avramescu 20.08.2020, 10:15
Rețetă rapidă și ușoară de Tiramisu. Ce pași trebuie să respecți pentru un desert de neuitat

Vara este momentul ideal pentru prepararea unui Tiramisu, fiindcă este răcaritor și nu necesită utilizarea cuptorului. Ca să nu mai spunem că este extrem de delicios și pe placul tuturor, atât al adulților cât și al copiiilor.

Rețetă rapidă și ușoară de Tiramisu

Ingrediente:

  • 500 gr. pișcoturi
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 ouă
  • 120 gr. zahăr pudră (sau 1 pahar plin)
  • 10 gr. zahar vanilat (1 plic)
  • 125 ml. frișcă lichidă
  • 5 gr. cacao/ciocolată rasă (1 linguriță)
  • 150 ml. cafea (o ceașcă)
Rețetă rapidă și ușoară de Tiramisu
Rețetă rapidă și ușoară de Tiramisu

Mod de preparare:

Primul pas este pregătirea cafelei. Luam un ibric în care am pus apă, turnăm și cafeaua, punem 15 grame de cafea și o lăsăm să fiarbă. După o sităm și o lăsăm la rece.  După ce cafeaua este gata, următorul pas pe care trebuie să-l facem este să strecurăm cafeaua de zaț. Strecurăm toată cafeaua, după care o punem la răcit în frigider.

Următorul pas este separarea gălbenușurilor de albușuri. Punem gălbenușurile într-un vas mare, după care se ia zahărul pudră și se pune peste gălbenușuri. Se mixează bine, iar apoi se adaugă și zahărul vanilat și se mixează iar, până când obținem o textură foarte cremoasă.

Se ia marcarponele din frigider și se pune peste compoziția de gălbenușuri. Se mixează bine, după care se pune bolul la frigider. Urmează să fie bătută și frișca până când se poate ține deasupra capului fără să se miște. Se ia bolul de mascarpone din frigider și se adaugă frișca în aceasta cu o spatulă, puțin câte puțin și se amestecă ușor de jos în sus.

Urmează pasul final, și anume asamblarea tiramisului. Se ia câte un pișcot și se înmoaie foarte puțin în cafea, apoi se pune în vas. Se face așa cu fiecare pișcot până se acoperă baza vasului. Acum venim cu crema de mascarpone, doar jumătate din ea, întinsă bine cu o lingură. Venim cu următorul strat de pișcoturi pănă se face iar o bază, după care se pune și restul cremei. Ultimul pas pe care o să-l facem este să punem pudra de cacao cu ajutorul unei site. Tiramisul se lasă la frigider pentru 20 minute, după care îl putem consuma. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...