Rețetă tiramisu cu caise. Cum poți pregăti simplu și ușor un desert ideal pentru vară. Video

Rețeta de tiramisu cu caise este un desert ușor și simplu de pregătit, mai ales în zilele de vară. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și nu este necesar să petreceți ore întregi în bucătărie.

Rețetă tiramisu cu caise. Cum poți pregăti simplu și ușor un desert ideal pentru vară

Rețeta de tiramisu cu caise reprezintă un preparat savuros și simplu de pregătit. Desertul poate fi pregătit și după instrucțiunile video, dar și după cele prezentate în continuare. Dacă vreți să-i impresionați pe toți cei din familie, nimic mai ușor cu acest desert. Tiramisu de vară cu caise se prepară în doi timpi și trei mișcări și e un dulce pe care îl pot aprecia în special cei mici. Sau persoanele aflate la dietă, pentru că are puține calorii.

Rețetă tiramisu cu caise. Cum poți pregăti simplu și ușor un desert ideal pentru vară. Video

Rețeta de tiramisu cu caise se prepară simplu și e un desert ideal pentru vară

Ingrediente pentru tiramisu cu caise:

  • 400 ml frișcă
  • 400 g brânză de vaci
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 750 g caise conservate
  • 200 ml cafea solubilă
  • 200 g pișcoturi
  • 5 g ciocolată neagră

Mod de preparare tiramisu de vară cu caise:

Tiramisu de vară cu caise se prepară foarte repede și e un desert ce poate fi servit celor dragi la pahar. Modul inedit de pregătire în astfel de porții va reduce și timpul de preparare față de o rețetă clasică de tiramisu la tavă. Se bate frișca într-un bol mediu și într-un alt recipient se amestecă brânza de vaci cu două linguri de zahăr pudră.

În mod treptat se încorporează frișca bătută în crema de brânză și se amestecă până la omogenizare. Următorul pas este să scoateți caisele din compot și să se separați de suc. Se taie caisele în felii de mărime medie. Se pun în pahare sau cupe câte 3 linguri de cremă. După care se adaugă un strat de caise.

Se înmoaie pișcoturile în cafeaua solubilă preparată și se adaugă peste stratul de caise. Pișcoturile se acoperă cu un strat generos de cremă și de pune și un al doilea strat de caise. Mai urmează un strat de pișcoturi și ultimul strat de cremă. Desertul se dă la frigider pentru 2-3 ore. Înainte de-a fi servit, peste tiramisu cu caise se presară ciocolată răzuită și se decorează cu o frunză proaspătă de mentă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI