Rețetă de tiramisu. Ramona Bădescu a dezvăluit secretul ei pentru un desert delicios

Madlen Moraru 19.06.2020, 16:45
Rețetă de tiramisu. Ramona Bădescu a dezvăluit secretul ei pentru un desert delicios

Ramona Bădescu ne învață să facem cel mai delicios tiramisu. Rețeta vedetei surprinde, mai ales că este un preparat pe placul întregii familii. Chiar frumoasa actriță a fost cea care și-a împărtășit secretele gastronomice cu fanii ei.

Rețetă de tiramisu. Ramona Bădescu a dezvăluit secretul ei pentru un desert delicios

Ramona Bădescu le-a oferit tuturor rețeta ei pentru un tiramisu de nota 10! Vedeta este stabilită de mulți ani în Italia. Așa că nu e de mirare că desertul tradițional italian este pe placul ei. Pentru a prepara tiramisu acasă nu sunt necesare foarte multe ingrediente, iar timpul pentru a face toate pregătirile este relativ scurt. Metoda frumoasei actrițe de-a prepara tiramisu a fost explicată chiar de ea, și a oferit astfel și câteva dintre secretele sale practice din bucătărie.

Rețetă de tiramisu. Ramona Bădulescu a dezvăluit secretul ei pentru un desert delicios
Ramona Bădescu a dezvăluit cum prepară un tiramisu delicios

Ingrediente necesare pentru tiramisu:

  • un pachet pișcoturi Pavesini
  • 500 grame mascarpone
  • 6 ouă cu gălbenușuri foarte galbene – din care se folosesc doar gălbenușurile
  • 250 grame de smântână de frișcă,
  • 50 grame zahăr

Mod de preparare pentru tiramisu

„Bat foarte bine gălbenușurile cu zaharul, pun un vârf de sare în ele, apoi le bat cu mixerul foarte bine până când devin cremoase. Adaug mascarpone peste ele, pe care îl scot din timp din frigider, cu o oră înainte și apoi montez și frișca și nu o pun chiar pe toată, depinde de gust, de mărimea pe care o au ouale, apoi mai pun după ochi și după gust.

Secretul meu, care câștigă papilele gustative ale tuturor, este că eu nu fac siropul în care înmoi pișcoturile din cafea, ci cu ness, și anume pun într-un vas 300 ml de apă cu 4 lingurițe de nesscafe, le pun la microunde puțin până se topește nesul, câteva secunde, și apoi mai pun pe deasupra Sanmarzano o băutură italienească, pentru a da aromă, seamană cu romul nostru dar e mai deosebit. În acest sirop înmoi pișcoturile foarte repede, le trec prin acest amestec, le pun într-un vas în care așez un rând de pișcoturi, un rând de cremă și peste ultimul strat de cremă pun un praf de ness.”, a explicat Ramona Bădescu, potrivit avantaje.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe