Rețeta preferată a lui Cătălin Scărlătescu. A intrat peste alt chef în bucătărie ca să o învețe

Andra Daoud 04.02.2022, 20:37
Rețeta preferată a lui Cătălin Scărlătescu. A intrat peste alt chef în bucătărie ca să o învețe

Fiecare bucătar are câteva rețete preferate, pe care le-a învățat sau le-a „furat” de la alți bucătari consacrați și pe care le prepară de fiecare dată când are ocazia. Cătălin Scărlătescu nu face excepție și a povestit, la un moment dat, că a intrat în bucătăria unui restaurant din celălalt colț al lumii pentru a fura rețeta unui preparat savuros, pe care tocmai îl mâncase.

Rețeta preferată a lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este pasionat, în egală măsură, de gusturile tradiționale românești, dar și de preparatele exotice, pe care le descoperă în vacanțele sale. Împătimit al călătoriilor și al mâncărurilor bune, chef Scărlătescu profită de fiecare deplasare peste hotare pentru a-și îmbogăți cultura gastronomică. Așa a ajuns să guste un preparat fabulos și să intre în bucătăria restaurantului unde l-a mâncat, pentru a afla rețeta.

Chef Cătălin Scărlătescu a moștenit pasiunea pentru mâncare bună, gustoasă și savuroasă, de la bunica lui, după cum a povestit chiar el. De la ea a învățat primele rețete de mâncare și primele secrete din bucătărie. Pe măsură ce anii au trecut, Cătălin Scărlătescu și-a dus pasiunea pentru mâncare la rang de meserie și a ajuns să lucreze în bucătăriile unor restaurante celebre de la noi din țară.

În afară de mâncare, Cătălin Scărlătescu este pasionat și de călătorii și de fiecare dată îmbină utilul cu plăcutul, pentru a învăța lucruri noi ce țin de bucătăria altor culturi. Îi plac destinațiile exotice și îi place să experimenteze cu gusturi și ingrediente care mai de care mai originale. Așa a descoperit și preparatul care s-a transformat pe loc în preferatul lui.

Rețeta preferată a lui Cătălin Scărlătescu. A intrat peste alt chef în bucătărie ca să o învețe
Cătălin Scărlătescu are o pasiune pentru vacanțele exotice

„Nu m-am putut abține și am intrat în bucătărie”

Chef Cătălin Scărlătescu a povestit că a descoperit ceea ce avea să se transforme în mâncarea lui preferată în timpul unei vacanțe în Thailanda. În momentul în care a gustat, și-a dat seama că nu poate pleca fără să afle rețeta, așa că a intrat în bucătăria restaurantului pentru asta. Preparatul care l-a cucerit pe Cătălin Scărlătescu este unul pe bază de vită Wagyu, cea mai scumpă carne din lume, și sos curry.

Am avut ocazia să mânânc în Koh Samui (n.r. insulă din Thailanda) un preparat cu totul și cu totul fabulos, cu vită Wagyu, o vită de origine japoneză, considerată a fi una dintre cele mai scumpe din lume, alături de un sos de curry senzațional. Nu m-am putut abține și am intrat în bucătăria restaurantului cu pricina, unde l-am cunoscut pe chef Raden Kaew-U-Don.

De la el am învățat chiar atunci să prepar sosul respectiv. A fost foarte pietenos și bucuros să îmi arate cum îl prepară, apoi am stat de vorbă și am făcut schimb de povești culinare, ca între bucătari. Sunt fericit ori de câte ori pot să-mi îmbogățesc cunoștințele”, povestea Cătălin Scărlătescu, în urmă cu ceva timp.

Pasiunea pentru călătoriile culinare l-a făcut pe Cătălin Scărlătescu să-și convingă și colegii de la Chefi la cuțite să pornească într-o astfel de aventură. Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea au filmat un show culinar în Grecia, una dintre destinațiile preferate ale lui Cătălin Scărlătescu, iar acesta urmează să fie difuzat la Antena 1.

Urmăriți Impact.ro și pe