Rețetă prăjitură simplă și pufoasă cu cireșe. Desertul care te răcorește

Diana Radu 14.06.2020, 10:31
Rețetă prăjitură simplă și pufoasă cu cireșe. Desertul care te răcorește

Dacă tot este sezonul cireșelor vă propunem o idee de rețetă simplă și pufoasă cu aceste fructe delicioase, care se prepară simplu și rapid. În plus, este o rețetă perfectă pentru sezonul cald fiind răcoroasă și cu siguranță va fi pe gustul membrilor familiei. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.

Rețetă prăjitură cu cireșe

Rețeta de prăjitură cu cireșe este o rețetă de vară răcoroasă, pufoasă și ușor de preparat. În plus, nu necesită costuri foarte mari, iar cireșele pot fi înlocuite cu vișine, căpșuni sau zmeură. Pentru această rețetă veți avea nevoie de cireșe, bineînțeles, ouă, făină și zahăr. Compoziția se prepară în maxim 15 minute și se dă la cuptor. De asemenea, nu necesită praf de copt. Mai jos vă propunem incredientele necesare pentru această delicioasă prăjitură.

Ingrediente (pentru o tavă de 23*28cm):
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 300 g făină
  • 150 ml ulei
  • sare
  • vanilie
  • coajă de lamâie
  • 500-600 g cireșe (curățate)
  • 1 lingura zahar pudra pentru decor
reteta, prajitura cu cirese, desert
Rețetă prăjitură cu cireșe

Mod de preparare

În primul rând va trebui să spalați foarte bine fructele pe care urmează să le folosiți după care să le scoateți codițele și sâmburii. Apoi se dă drumul la cuptor la programul de ventilație 180°C. Următorul pas presupune separerea albușurilor de gălbenușuri și mixarea albușurilor cu un vârf de sare la viteză mare până când compoziția se umflă și devine o spumă albă și tare. După aceea se adaugă treptat zaharul și se mixează în continuare până se obține o bezea.

Pentru a fi sigură că este gata poți testa astfel: întoarece castronul, iar dacă nu cade, atunci este gata. După ce am terminat cu albușurile trecem la gălbenușuri, care se adaugă unul câte unul peste spuma de bezea fără a le mai mixa. Acestea se amestecă cu o lingură de lemn și cu mișcări ample. Ulterior se adaugă uleiul în 2-3 etape și se amestecă ușor până se încorporează. Următorul ingredient care se adaugă este făina, care se amestecă tot cu mișcări ample.

Aluatul obținut se toarnă în tava de copt, care este tapetată cu hârtie de copt, după care se adaugă cireșele una câte una și se dă la cuptor pentru 45-50 de minute. Pentru a verifica dacă este gata puteți folosi trucul cu scobitoarea. Dacă pe scobitoare rămâne aluat, înseamnă că prăjitura nu este gata.

Urmăriți Impact.ro și pe