Rețetă pentru un desert uitat: foi de napolitană cu cremă și nucă

Daria Petrescu / 18.03.2020, 19:22
Rețetă pentru un desert uitat: foi de napolitană cu cremă și nucă

Foi de napolitană cu cremă și nucă este considerat preparatul copilăriei. O rețetă simplă și ușor de realizat, aceasta este extrem de apreciată de întreaga familie. Însă, cei mai mulțumiți de gustul ei,  sunt copiii. Iata care sunt cele câteva ingrediente de care aveți nevoie.

Ingrediente pentru foi de napolitană cu cremă și nucă

foi de napolitană din comerț

3 ouă

2 căni zahăr

250 gr unt sau margarină

250 gr nucă măcinată

1 lg cacao

esență de rom

Mod de preparare:

Într-o cratiță punem o cană de zahăr la caramelizat, pe foc mic amestecând încontinuu.Tragem apoi de pe foc, adăugăm nuca măcinată și untul amestecând încontinuu până ce acesta se topește.

Separat batem ouăle împreună cu cealaltă cană de zahăr până obținem o spumă albicioasă.

Turnam compoziția de ou peste cea de nuca, adăugăm și cacaoa și punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecând încontinuu.

La sfârșit adăugăm și esență de rom. Crema caldă se toarnă peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc. Ungem o foaie cu crema,adăugăm cea de-a două foaie, iar crema, iar foaie. Acoperim cu folie alimentară și punem o greutate peste.Lăsăm la rece pentru cel puțin 3-4 ore.Dacă este lăsată peste noapte este și mai bine, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Beneficiile nucilor

Nucile au un conţinut important de minerale. Printre acestea se numără:

– manganul (intervine în diferite reacţii enzimatice: sinteza colagenului, construcţia oaselor şi articulaţiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor şi a unor hormoni proteinici)

– cuprul (contribuie la integritatea membranelor celulare, limitează formarea radicalilor liberi, creşte imunitatea, reduce simptomele artritei, menţine vasele arteriale sănătoase)

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase
Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase

– potasiul (susţine activitatea cardiacă) şi calciul (indispensabil pentru asigurarea solidităţii osoase şi funcţionării celulelor musculare şi nervoase)

-fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii).

– magneziu (intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în excitabilitatea neuromusculară, în activităţile enzimatice, în permeabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc)

– zinc (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase, susţin medicii, care le recomandă tuturor categoriile de vârstă. Miezul de nucă constituie un produs alimentar cu efecte benefice asupra consumatorilor în cazul mai multor afecțiuni printre care boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet zaharat sau chiar cancer. Medicamentele preparate din nucile premature sunt recomandate în cazuri de polichistoză, afecțiuni ale rinichilor și plămânilor.

La începutul anilor 1970, geograful M. P. Todică, fost rector al Institutul Pedagogic din Tiraspol, a elaborat o tinctură din nuci premature pe bază de gaz de lampă, aplicată la tratarea mai multor maladii, potrivit evz.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI