Desertul de senzație pe care îl mâncai când erai mic. Rulouri umplute cu crema de vanilie

Daria Petrescu 15.03.2020, 12:59
Desertul de senzație pe care îl mâncai când erai mic. Rulouri umplute cu crema de vanilie

Cu siguranță fiecare dintre noi avem un desert preferat al copilăriei. Printre acestea se află rulourile umplute cu cremă de vanilie. Pentru cei car vor să își reamintească gustul celui mai deosebit preparat, vă prezentăm mai jos o rețetă simplă.

Rulouri umplute cu crema de vanilie, rețeta ușor de preparat, pentru întreaga familie

Ingrediente:

Aluat:

o cană ulei (250ml);

1 cană apă (250ml);

un praf de sare;

făină cât cuprinde (aproximativ 750g).

Crema de vanilie:

3 ouă;

o cană zahăr (250g);

un litru lapte;

o linguriță esență de vanilie;

5 linguri făină;

un pachet de margarină (250g).

În plus:

ulei pentru uns bețele de rulouri;

zahar pudra.

Mod de preparare:

Aluat:

Se amestecă toate ingredientele într-un castron până când se obține o coca un pic moale. Pe masă de lucru se presară făînă și se mai frământă coca până când devine suficient de tare pentru a fi întinsă. Se împarte coca in bile mai mici și se întinde pe masă de lucru, apoi se taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime, se ia bățul pentru rulouri uns cu ulei, se fixează bine pe coca și se rulează, apăsând ușor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedează tot așa până când se termină coca.

Rulourile se așază în tavă tapetata cu hârtie de copt și se bagă la cuptor până când se rumenesc frumos, întorcându-le de pe o parte pe altă.

Crema de vanilie:

Într-o cratiță se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă laptele, esență și făină și se amestecă cu mixerul pentru a nu se formă cocoloașe. La final se adaugă margarină tăiată cubulețe. Se pune cratiță pe foc mic și se amestecă in continuu până când crema se îngroașă.

Asamblare:

Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Despre vanilie și beneficiile ei

S-a dovedit că boabele de vanilie conţin peste 150 de compuşi, care pot varia în concentraţie în funcţie de regiunea unde se cultivă, dar componenta principală a vaniliei este vanilina.

Vanilia are efecte de calmare
Vanilia are efecte de calmare

Utilizările cele mai răspândite cuprind domeniul agriculturii şi al parfumurilor. Totuşi, această plantă condiment posedă proprietăţi medicinale nebănuite.

Dacă în trecut aztecii şi totonacii o utilizau ca stimulant şi afrodiziac, astăzi s-a dovedit că are mai degrabă efecte calmante .

Se pare că vanilia este eficientă în maladiile sistemului nervos, precum depresia, angoasa sau isteria. Acţiunea sa asupra sistemului nervos provoacă, în doze puternice, o stare denumită vanilism, similară unei toxicomanii, de care suferă, printre altele, ţăranii care muncesc pe plantaţiile de vanilie, potrivit csid.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe