Rețetă pentru dulceața de struguri. Este ideală în sezonul rece, atât ca desert cât și la prăjituri. Ingredientul secret care o face extrem de delicioasă

Rețetă pentru dulceața de struguri. Este ideală în sezonul rece, atât ca desert cât și la prăjituri. Ingredientul secret care o face extrem de delicioasă

O rețetă simplă pentru dulceața de struguri, ce conține un ingredient secret, face ca sezonul rece să fie nelipsit de savoare. Acest desert poate fi servit ca atare sau în prăjituri.

Rețetă pentru dulceața de struguri. Ingrediente

  • 1 kg boabe de struguri
  • 1 kg zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 cm păstaie de vanilie sau scorțișoară, anason ori cuișoare

Pentru această rețetă de dulceață de struguri se pot alege struguri albi, roz sau negri. Este de preferat ca aceștia să nu aibă prea multe semințe. Altfel, semințele se pot scoate cu ajutorul unor scobitori sau ace.

Ingredientul secret pentru dulceața de struguri este păstaia de vanilie sau scorțișoara, anasonul ori cuișoarele. Acestea dau un gust și mai interesant, în această rețetă pentru dulceață de struguri.

Rețetă pentru dulceața de struguri. Mod de pregătire

Înainte de a se pregăti dulceața de struguri, se pregătesc borcanele în care se va pune aceasta. Ele trebuie să fie sterilizate, în cuptor.

Apoi, se începe pregătirea siropului. Se pun zahărul și apa într-o cratiță. Se fierbe amestecul până când siropul se îngroșă. Siropul este gata abia atunci când formează un fir de aproximativ un centimetru, atunci când este întins între degete.

Rețetă pentru dulceața de struguri. Este ideală în sezonul rece, atât ca desert cât și la prăjituri. Ingredientul secret care o face extrem de delicioasă

După aceea, se adaugă în sirop boabele de struguri și păstaia de vanilie sau o altă aromă. Marginile cratiței se șterg ori de câte ori este nevoie, cu un burete sau cu o lavetă umedă și curată.

Se lasă la fiert și se amestecă, din când în când. Apoi, dulceața se pune, cu ajutorul unui polonic, în borcanele dezinfectate, așezate în prealabil pe o tavă din metal.

Apoi, se sigilează borcanele. Pregătită astfel, dulceața de struguri este fină și are o aromă aparte. Poate fi consumată ca atare, pe pâine prăjită sau biscuiți, dar merge de minune și în fel și fel de prăjituri.

Ce beneficii aduce consumul de struguri

Strugurii conțin mulți antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor. În plus, pentru că au multă apă, aceștia sunt buni pentru hidratare.

De asemenea, strugurii pot preveni sau încetini mai multe cancere: de esofag, gură, pancreas, plămâni, colon și prostată.

Strugurii ai conțin și un antiinflamator natural și ar reduce riscul de boli cardiovasculare, reducând presiunea sângelui.

Totodată, pentru că au potasiu și fibre, strugurii ajută la sănătatea inimii. Aportul mare de potasiu este asociat cu un risc redus de atac de cord.

Totuși, consumul mare de potasiu nu le este recomandat persoanelor cărora nu le funcționează pe deplin rinichii.

Strugurii au un rol în reducerea tensiunii arteriale și ar ajuta chiar la diminuarea simptomelor unor alergii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI