Rețeta pentru cornulețele țigări. Sunt un adevărat deliciu umplute cu gem

Anca Manolica 06.02.2023, 08:37
Rețeta pentru cornulețele țigări. Sunt un adevărat deliciu umplute cu gem

Cornulețele sunt unele dintre deserturile preferate ale românilor. Gustoase și rapid de preparat, acestea fac deliciul oricărei pofte de dulce. Le poți prepara pentru momentele în care vrei să stai la povești cu familia sau ai invitați la masă. Descoperă, în rândurile de mai jos, o rețetă de cornulețe tip țigări, umplute cu gem.

Rețeta pentru cornulețele țigarete

Metoda de preparare a acestor cornulețe este foarte simplă, iar aspectul foarte interesant, comparativ cu rețeta clasică. Le poți prepara mai lungi sau mai scurte, indiferent de cum îți plac, și le poți umple cu gemul preferat. recomandat este să alegi magiunul de prune, pentru că este mai dens și nu va curge din interiorul cornulețelor. Hai să vedem cum se prepară.

Ingrediente:

  • 200 gr de untură sau unt gras
  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr de smântână fermentată cu 25% grăsime
  • 500 gr de făină tip 650
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 400 gr magiun de prune pentru umplut
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Cornulețele, în general, se prepară dintr-un aluat fraged, precum cel pentru rețetele de tarte, fără adaos de agenți de creștere. Aluaturile pentru cornulețe se pot face cu untură, cu unt sau cu ulei, în caz că le prepari în post. Așadar, hai să vedem cum se fac, pas cu pas.

Preparare aluat
Preparare aluat

Cum se face aluatul

Pentru început, se cerne făina prin sită, într-un bol încăpător, după care se adaugă untura rece sau untul rece. Se frământă rapid ingredientele, folosind vârfurile degetelor, până când va rezulta o compoziție sfărâmicioasă. Se adaugă apoi, pe rând, cele două gălbenușuri, esențe și smântâna.

Pasul următor este să se presare făină pe masa de lucru, după care se împarte aluatul în două părți egale, urmând ca fiecare să fie întinsă, pe rând, în câte o foaie dreptunghiulară.

Se decupează foile de aluat în forme pătrate de aproximativ 10×10 cm, după care se întinde pe câte una dintre laturi câte o linguriță de magiun. Se rulează apoi pătrățelele de aluat pornind de la latura cu gem, dându-le o formă de țigarete, urmând ca acestea să fie așezate în tava de copt.

Se dau la cuptorul preîncălzit, și se lasă pentru 15-16 minute la 180 de grade Celsius sau până când încep să se rumenească ușor. După ce se scot de la cuptor, ele se dau prin zahăr pudră.

Depozitate în cutii de carton sau cutii metalice cu capac, la loc răcoros, ele pot fi păstrate chiar și până la două săptămâni. Cornulețele se vor frăgezi din ce în ce mai mult pe măsură ce se învechesc.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...