Cornuleţe de post fragede cu borş. E reţeta bunicii

Iancu Andreea, Ana Ionescu 22.10.2021, 14:14
Cornuleţe de post fragede cu borş. E reţeta bunicii

Unul dintre deserturile copilăriei este rețeta de cornulețe pe care bunica obișnuia să o pregătească cu migală, la orice oră, pentru nepoți. Aluatul fraged și umplutura savuroasă ne amintesc cu plăcere de acea perioadă, preparatul fiind unul care poate fi cu ușurință adaptat în zilele în care nu se mănâncă de dulce. Gospodinele obișnuiesc să prepare cornulețe de post, care ies la fel de fragede după ce adaugă borș. Poți încerca această rețetă delicioasă, pregătită după cea a bunicii.

Cum pregătești cornulețe de post fragede cu borș

Unul dintre cele mai rapide deserturi pe care le poți pregăti și care amintesc de perioada copilăriei sunt cornulețele, pe care bunica le pregătea cu multă atenție și cu o umplutură de gem sau magiun. Cei care își doresc să redescopere gustul de altădată pot încerca să prepare o rețetă de cornulețe, care chiar dacă sunt de post sunt la fel de fragede. Cornulețele de post cu borș se pregătesc foarte ușor și extrem de rapid, cu doar câteva ingrediente, pe care le regăsești mereu în bucătărie.

Rețeta de cornulețe de post fragede cu borș
Rețeta de cornulețe de post fragede cu borș

Rețeta de cornulețe cu borș, pentru zilele de post

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 135 ml ulei rafinat
  • 110 ml borș acru
  • 3 g sare
  • 3 g drojdie uscată
  • 5 g coajă de lămâie
  • 150 g rahat
  • 150 g zahăr pudră

Mod de preparare

Începe prin a amesteca uleiul, borșul, sarea, zahărul vanilat, drojdia uscată și coaja rasă de lămâie. Adaugă treptat făina cernută, până când aluatul devine unul omogen. Acesta este un aluat fraged care nu se frământă și nu se amestecă prea mult. Aluatul trebuie lăsat la dospit aproximativ 30 de minute, fiind acoperit cu un prosop sau o folie alimentară.

Se împarte aluatul fraged în trei părți egale, fiecare dintre acestea urmând să fie întinsă cu ajutorul unui sucitor, după ce a fost așezată între două foi de hârtie de copt. În acest mod, aluatul se va întinde uniform și nu se va lipi de sucitor. Ulterior, ia un capac cu diametrul de 26 de centimetri și decupează o formă de cerc din aluatul întins. Păstrează marginile de aluat și integrează-le la final cu restul. Acestea nu se frământă prea mult pentru că se vor întări la copt.

Fiecare cerc obținut se va tăia în 12 felii pentru a se obține cornulețe de aproximativ 4 centimetri. Aluatul de cornulețe se poate umple cu bucățele de rahat sau, după preferințe cu magiun sau marmelada, ori alte gemuri. Cornulețele se rulează pornind dinspre margine spre centru, având grijă la umplutură. Așază fiecare cornuleț în tava de copt, în care ai pus inițial hârtie de copt. Între timp, încinge cuptorul la 180 de grade Celsius sau treapta medie spre înaltă pentru aragaz și coace-le timp de 20 de minute. La final le poți tăvăli prin zahăr pudră și după răcire le poți păstra într-o cutie bine închisă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...