Reţetă originală de souvlaki de pui. Aşa îl faci ca la restaurant

Ana Anitoiu 29.09.2021, 18:09
Reţetă originală de souvlaki de pui. Aşa îl faci ca la restaurant

Cu souvlaki de pui nimeni nu poate da greș nici la o masă festivă, nici la una de weekend sau chiar de zi cu zi. Acest preparat grecesc de tip fast-food este savuros și sățios și se pregătește fără prea mari eforturi.

Reţetă souvlaki de pui. Ingrediente

  • 800 de grame de carne de pui tăiată în bucăți de doi centimetri;
  • 100 de mililitri de ulei de măsline;
  • sucul de la o jumătate de lămâie;
  • două linguri cu muștar;
  • o jumătate de linguriță cu oregano uscat;
  • sare și piper după gust;
  • una sau două cepe roșii;
  • o roșie;
  • sos tzatziki;
  • 8 țepușe din lemn;
  • 8 pite sau lipii.

Atenție! În mod obișnuit, la rețeta souvlaki grecii folosesc carne de porc. Însă, preparatul iese foarte gustos și cu carne de pui, miel, vită sau chiar pește spadă, după preferințele fiecăruia.

Reteta originala de souvlaki de pui. Asa il faci ca la restaurant
Souvlaki de pui

Reţetă souvlaki de pui. Mod de preparare

Înainte de orice altceva în rețeta souvlaki, se taie carnea de pui în bucăți de aproximativ 2 centimetri. Apoi, se pune carnea într-un castron încăpător și se adaugă uleiul de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, muștarul și oregano uscat. Se amestecă bine, după care se acoperă vasul cu folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Apoi, se pun bucățile de carne de pui pe țepușele din lemn, lăsând câțiva milimetri între ele. Când sunt gata toate, se pun pe un grătar încins sau în cuptorul preîncălzit. Carnea este ingredientul-principal din orice souvlaki de pui, așa că trebuie gătită cu atenție, astfel încât să nu rămână crudă, dar nici să se ardă.

Cât timp se gătește carnea, se unge o tigaie cu ulei de măsline, după care se presară cu sare, piper și oregano. Se încinge tigaia și se coace fiecare pită sau lipie timp de unul sau două minute pe fiecare parte.

La finalul rețetei de souvlaki cu pui, se rulează frigăruile în lipii, se aranjează pe farfurii lângă felii de ceapă și roșii sau chiar lângă câțiva cartofi copți sau prăjiți și, bineînțeles, lângă sosul tzatziki. Frigăruile se pot așeza în farfurie și lângă lipii. Acest preparat cu specific grecesc se servește de preferință cald, imediat ce este gata.

Atât copiii, cât și adulții se vor linge pe degete după ce vor încerca souvlaki de pui. Preparatul este potrivit atât la prânz, cât și la cină sau chiar la mic dejun pentru persoanele care vor să-și înceapă ziua cu o masă consistentă.