Rețeta de souvlaki este una dintre cele mai apreciate preparate grecești, foare ușor de preparat și ales de cele mai multe ori și de români. Adică, nu trebuie să ajungi în Grecia pentru a mânca Souvlaki. Îți poți prepara singur în bucătăria proprie, cu câteva ingrediente la îndemna oricui. Rețetă de souvlaki cu ingrediente din Grecia. Iese absolut genial dacă îl prepari așa.
Souvlaki este, de fapt, o frigăruie de porc. Diferența este că în rețeta tradițională grecii nu folosesc legume atunci când gătesc Souvlaki. Iese absolut genial dacă îl prepari așa:
-o bucată mai mare de mușchi de porc
– carne grasă de porc, dar nu foarte multă, pentru a nu deveni grețos
pentru marinată:
-1 lingură cu muștar
– jumătate de linguriță cu piper măcinat
– jumătate de linguriță cu sare
-4 căței de usturoi pisați
-zeama de la o lămâie
-40 ml de vin alb
-2 linguri cu ulei de măsline
-un sfert de linguriță cu paprika
-o linguriță cu oregano uscat
-un sfert de linguriță cu mentă uscată
-o linguriță cu pătrunjel tocat
– sfert de linguriță cu chimion măcinat
Unul dintre cele mai importante părți din prepararea de Souvlaki este marinatul cărnii. Doar așa preparatul va ieși fraged și ca la carte sau ca la…greci.
Astfel că, amestecați toate ingredientele într-un vas. Mușchiulețul de porc se taie în cuburi potrivite ca mărime și acestea se pun în vasul pentru marinat. Toate bucățile de carne, trebuie acoperite de aceste ingrediente, care va schimba totat gustul. Pentru cei care nu preferă carnea de porc, ați putea să o înlocuiți cu carnea de pui.
Cu bucățile de carne mai grasă de porc, menționate ai sus, veți proceda la fel. Se pune toată carnea într-o pungă, o siligați și o puneți la frigider, unde o țineți câteva ore. Aromele vor avea timp să pătrundă în carne, iar Souvlaki va ieși extrem de gustos. Scoateți carnea din frigider și puneți bucățile pe frigăruie.
Un lucru pe care trebuie să îl rețineți, este acela că nu trebuie să băgați legume între bucățile de carne, pe frigăruie. Grecii nu au acest obicei. Carnea se va prepara imediat pe grătarul încins.
Puteți consuma Souvlaki cu tzatziki și lipie, exact așa cum găsiți în Grecia. Astfel, veți găsi o metotă de a vă simți ca la greci.
Souvlaki este, de fapt, o frigăruie de porc. Este una dintre cele mai apreciate mâncăruri grecești Diferența este că în rețeta tradițională grecii nu folosesc legume atunci când gătesc Souvlaki. Rețeta este una străveche a grecilor și preparată în multe restaurante.
În tavernele grecești nu vor lipsi nici lipiile sau pita, așa cum este numită la ei, pentru ca mâncarea să respecte întocmai tradiția străveche.
Chiar dacă denumirea sună mai sofisticat, în realitate Souvlaki este extrem de ușor de făcut și nu are nimic ieșit din comun. Cu siguranță l-ai consumat măcar odată în timpul vacanței tale în Grecia. Acest preparat se servește cu cartofi prăjiți și bineînțeles, cu deja celebrul sos tzatziki.