Rețetă de turtă dulce ca pe vremea bunicii. Ingrediente și mod de preparare

Foto: bucatariacosanzenei.wordpress.com

Pentru cei mai mulți dintre noi, turta dulce este preparatul care ne amintește de copilărie. De altfel, este rețeta pe care  gospodinele o gătesc în perioada de iarnă, apelând la diverse forme, cum ar fi brăduți, om de zăpadă sau reni. Însă, puteți face o turtă dulce extrem de simplu, cu doar câteva ingrediente și un mod de preparare pe care trebuie să îl urmați ca la carte, pentru ca rezultatul să fie cel așteptat. Iată cum se face rețeta de turtă dulce ca pe vremea bunicii.

Ingrediente pentru rețetă de turtă dulce

-miere, într-o cantitate de 500 de grame

– 4 linguri de zahăr, însă dacă aveți restricții, puteți renunța la acest ingredient

– 4 ouă

– 1 lingură de ulei și una de alcool fin. Aici puteți folosi un lichior fin

– 500 de grame făină, o jumătate de linguriță de bicarbonate de sodiu și 2 lingurițe de scorțișoară

– 1 linguriță rasă de cuișoare măcinate

Pentru glazură

Pentru glajură puteți folosi 100 de grame zahăr pudră  și zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

După ce ați încălzit cuptorul la 180 de grade C, pregătiți o tavă mare, în care așezați hârtia de copt. Pentru a fi sigur că aluatul nu se lipește, puteți unge hărtia cu puțin ulei  sau unt. Acest lucru vă ajută, ținând cont că aluatul este destul de urcat.

Turta dulce se poate face în mai multe feluri

Turta dulce se poate face în mai multe feluri

Se pune într-un vas făina, peste care adăugați bicarbonatul de sodiu și condimentele. Adăugați mierea într-un vas rezistent la căldură în care să puteți folosi și mixerul. Așezați vasul peste un altul în care fierbe puțină apă. O puteți lăsa acoo până ce capătă o constistență lichidă.

Luaţi mierea deoparte şi încorporaţi zahărul şi celelalte ingrediente lichide. Adăugați astfel,  uleiul, alcoolul și ouăle.  Amestecați cu mixerul până la omogenizare. Se adaugă ouăle amestecând în continuu. Treptat, adăugați făina cu condiment, în cantități mici. Puneți aluatul obținut în forma pe care ați pregătit-o și puneți la cuptor 30 de minute, până când suprafaţa turtei capătă culoarea maroniu deschis.

Pentru glazură

Puneți zahărul pudră într-un castron, apoi adăugați zeama de lămâie omogenizând glazura cu un tel, astfel încât zahărul să se topească. Compoziția nu trebuie să fie prea lichidă. Atunci când tava se răcește, puneți turta pe un fund de lemn. Tăiați apoi cu un cuțit, în forma și dimensiunea dorită.

După ce tava se răceşte puţin, transferaţi turta pe un fund de lemn (cu tot cu hârtie este mai uşor) şi tăiaţi-o cu un cuţit cu lamă subţire în bucăţi de dimensiunea dorită. Pentru a orna turta cu glazură, puneți compoziția obținută mai sus într-o pungă, pe care o înțepați puțin, astfel încât să curgă extrem de fin peste preparat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI