Reţetă de pepene roşu murat. Ingredientul secret folosit de gospodinele din Moldova

Badea Violeta 12.11.2021, 09:13
Reţetă de pepene roşu murat. Ingredientul secret folosit de gospodinele din Moldova

Iubești pepenele roșu? Ei bine, atunci trebuie să știi că te poți bucura de acest fruct delicios și pe timp de iarnă. În rândurile următoare îți vom prezenta o rețetă gustoasă de pepene roșu murat. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară. Este mai simplu decât ți-ai imaginat!

Pepene murat pentru sezonul rece

Pepenele roșu murat are un gust deosebit și completează perfect anumite mâncăruri. De asemenea, specialiștii îl recomandă pe timp de iarnă datorită proprietăților sale.

Precizăm că o sută de grame de pepene roșu conține nu mai puțin de 30 de calorii, 1 g de fibre, 10 g de zahăr, 1 g de proteine, vitamine precum A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic și multe minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

Iată cum se pune pepenele roșu la murat. Este o rețetă extrem de simplă și aromată, iar secretul este acela de a adăuga câteva crenguțe de vișin.

Reteta pepene rosu murat
Reteta pepene rosu murat

Ingrediente

  • pepeni de mărime mică și mijlocie
  • câțiva ardei iuți
  • morcov
  • usturoi
  • câteva crenguțe de vișin
  • frunze și rădăcina de țelină
  • mărar uscat
  • boabe de muștar
  • piper boabe
  • apă
  • sare

Mod de preparare

Întâi de toate, pepenii trebuie înțepați lângă codiță, fiindcă doar așa vor putea să își tragă saramură. Ulterior, vom așeza pepenii într-un butoi împreună cu crenguțele de vișin.

Apoi, vom adăuga morcovul, țelina tăiate fâșii sau rondele, ardeii iuți și mărarul uscat. Acesta din urmă îl vom așeza la fundul butoiului, printre pepeni, dar și deasupra acestora.

În final, vom pun cățeii de usturoi, boabele de piper și boabele de muștar. Acum, vom turna apă cu sare. Precizăm că  la un litru de apă se adaugă o lingură de sare pentru murături. De asemenea, vom avea grijă ca saramura să acopere pepenii.

A două zi trebuie să îi verificăm pentru a vedea dacă au mai tras din apa cu sare. Dacă s-a întâmplat acest lucru, vom completa, din nou, pentru ca pepenii să nu rămână neacoperiți de saramură. De asemenea, vom avea grijă să nu se formeze floare deasupra lor.

Pentru a evita acest lucru, pepenii din butoi trebuie rotiți la câteva zile. Cei care doresc pot să pună prin locurile goale dintre pepeni și gogonele sau conopidă. Aceasta este rețeta noastră de pepene roșu murat. Spor la treabă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...