Aşa alegi cel mai bun pepene. Cum trebuie să fie codiţa fructului, de fapt

Iancu Andreea 17.07.2021, 14:08
Aşa alegi cel mai bun pepene. Cum trebuie să fie codiţa fructului, de fapt

Dacă și tu obișnuiești să apelezi la diferite trucuri pentru a testa care este cel mai bun pepene, află cum trebuie să fie codița fructului, de fapt, pentru ca acesta să fie zemos și dulce. De asemenea, există o mulțime de alte sfaturi pe care le poți aplica astfel încât să te asiguri că alegi pepenele potrivit de fiecare dată. Cu siguranță nu vei da greș data viitoare când vei merge la piață.

Cum alegi cel mai bun pepene, ținând cont de codița fructului

Sezonul canicular merge mână în mână cu consumul de pepene, un fruct savuros, dulce și extrem de zemos, care potolește arșița în timpul verii. Totuși, uneori este dificil să alegi cel mai bun pepene, ținând cont de faptul că există o mulțime de trucuri prin care testezi dacă acesta este suficient de copt și de dulce. Pentru că ne dorim cu toții un fruct delicios atunci când servim o felie de pepene, iată sfatul simplu pe care trebuie să îl urmezi data viitoare când mergi la cumpărături.

Trucul esențiale pentru a te asigura că ai în față cel mai bun pepene este să analizezi codița fructului. Aceasta trebuie să fie verde. În cazul în care ea este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules deja de mult timp. De asemenea, atunci când testezi pepenele să vezi dacă este copt, încearcă să îl lovești cu degetul. Dacă sunetul care se aude este unul care seamănă cu cel de „gol”, înseamnă că pepenele este copt. În cazul în care acesta sună a „plin”, atunci ai în față un fruct crud.

Află cum alegi cel mai bun pepene, ținând cont de cum trebuie să fie codița fructului
Cum alegi pepenele perfect

Alte trucuri prin care poți să alegi pepenele perfect

Chiar dacă pepenii sunt preferații tuturor, puțini cunosc, de fapt, cum se alege unul perfect. Folosind câteva tehnici simple, te vei asigura că faci alegerea potrivită. Pentru un fruct copt, zemos și dulce, apelează la sfaturile de mai jos, care îți vor fi de folos data viitoare când mergi la cumpărături.

Alege pepenii cu pete galbene – portocalii. Cu siguranță ai observat că există unele pete pe suprafața fructului, care se formează atunci când pepenele stă pe pământ atunci când crește și se coace. Însă e bine de știut că o pată galbenă sau portocalie este semn că pepenele este perfect pentru mâncat, în timp ce una albă ar trebui evitată.

Defectele lemnoase, semn bun când cumperi pepeni. Poate că ai observat la unii pepeni că există defecte lemnoase pe suprafața cojii. Acestea sunt un alt semn că pepenele este numai bun de savurat. Motivul apariției lor este faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile plantei. Acest lucru duce la obținerea unui fruct extrem de dulce.

Pepene alungit sau rotund? Se pare că specialiștii au reușit să distingă între calitățile pepenilor alungiți și cei rotunzi. Astfel, dacă preferi un fruct zemos, alege mereu pepenii alungiți. Dacă, pe de altă parte, vrei o felie de pepene dulce, optează pentru unul rotund.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...