Reţetă de gogoşi rapide. Se fac în 5 minute şi sunt delicioase

Ana Anitoiu 30.01.2022, 12:33
Reţetă de gogoşi rapide. Se fac în 5 minute şi sunt delicioase

Reţetă de gogoşi rapide. Se fac în doar cinci minute şi sunt delicioase. Modul de pregătire este extrem de ușor, iar ingredientele necesare sunt ieftine și se găsesc deja în multe bucătării. Rețeta tradițională poate fi înlocuită de această variantă ori de câte ori nu este prea mult timp pentru gătit.

Reţetă de gogoşi rapide. Ingrediente

 • un măr,
 • 300 de grame de făină,
 • 2 linguri de zahăr,
 • 80 de grame de zahăr vanilat,
 • 6 grame de praf de copt,
 • o jumătate de linguriță de sare,
 • 2 linguri de ulei,
 • 125 de mililitri de iaurt,
 • esență de vanilie după gust,
 • stafide după gust,
 • scorţişoară după gust.
Reteta de gogosi rapide
Gogosi rapide

Reţetă de gogoşi rapide. Mod de pregătire

Modul de pregătire este extrem de simplu și rapid și exclude unele ingrediente precum drojdia, precum și etapa în care ar trebui să fie întins aluatul și apoi formată fiecare gogoașă în parte.

Această variantă de preparare a unor gogoși delicioase este mult mai practică pentru cei care au poftă de ceva bun, dar nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie și nici să aibă prea mult de curățat în urma pregătirii.

Mai întâi, într-un bol încăpător se sparge un ou peste care se adaugă zahărul, esența de vanilie, sarea și iaurtul. Se amestecă bine cu ajutorul unui tel.

Apoi, se toarnă uleiul și se amestecă din nou. Se adaugă făina și praful de copt și se schimbă telul cu o spatulă. Se amestecă, după care se frământă aluatul cu mâinile. La final, el trebuie să fie moale.

Separat, se curăță mărul de coajă, se dă prin răzătoare și se adaugă peste aluatul pentru gogoși, împreună cu stafidele. Se frământă din nou, după care se transferă aluatul într-o pungă de patiserie.

Cum se prăjesc gogoșile rapide

Se pune pe aragaz o tigaie adâncă și se încinge uleiul. Apoi, se crestează punga cu aluat la un capăt, la fel cum se procedează pentru frișcă sau creme. Strângând de celălalt capăt al pungii se toarnă încet aluatul în tigaie, împărțindu-l în biluțe mici aproximativ egale, cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie.

Când devin aurii, gogoșile se scot din tigaie și cât sunt fierbinți se dau printr-un amestec de zahăr și scorțișoară sau alte ingrediente preferate, cum ar fi nuca de cocos. Când sunt gata se transferă pe un platou acoperit cu un prosop de hârtie.

Gogoșile rapide pregătite în acest fel sunt delicioase și merg de minune lângă o cafea, o ciocolată caldă sau un ceai cald și aromat, mai ales în sezonul rece, pentru un plus de confort. Pot fi servite ca desert sau ca gustare între mesele principale ale zilei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...