Prăjitură deşteaptă cu fructe, o reţetă de neratat. E gata cât ai zice “desert”

Iancu Andreea, Iulia Statie 21.07.2021, 09:52
Prăjitură deşteaptă cu fructe, o reţetă de neratat. E gata cât ai zice “desert”

Vara este anotimpul fructelor, acestea fiind ingredientul-vedetă din numeroase deserturi de sezon. Dacă ți-e poftă de un dulce simplu de preparat și extrem de savuros, încearcă o rețetă de prăjitură deșteaptă cu fructe. Aceasta este ideală în zilele în care te grăbești să pregătești ceva pentru cei dragi. Ai nevoie de numai câteva ingrediente și de mai puțin de 10 minute pentru a o pune la cuptor. Gustul desăvârșit și aspectul delicios va merita însă efortul.

Cum pregătești rețeta de prăjitură deșteaptă cu fructe

Cele mai apreciate prăjituri din sezonul cald sunt, fără doar și poate, cele cu fructe. Acestea conferă o savoare și o aromă aparte oricărui preparat, aducând un plus de dulceață desertului tău. Atunci când este extrem de cald afară și nu ne dorim să petrecem prea mult timp în bucătărie, putem apela al rețeta de prăjitură deșteaptă cu fructe, care poate reprezenta nu doar un desert pentru cei dragi ci și un preparat cu care să îi dai gata pe invitații tăi. Este ușor de pregătit, având nevoie de puține ingrediente, și poate fi luat cu ușurință la picnic în aer liber.

Dincolo de blatul pufos care îi conferă o textură plăcută, gustul dulce și răcoritor în același timp al fructelor face ca prăjitura deșteaptă să fie una ideală pentru vară. Desertul ușor și aromat poate fi completat cu o cremă densă de frișcă și mascarpone, peste care vei așeza fructele delicioase, de sezon, după bunul plac. La final, nu doar că prăjitura ta va arăta minunat, dar va fi și extrem de gustoasă.

Ingrediente

  • 400 ml lapte gras
  • 200 ml apă
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 125 g unt
  • 115 g făină 000
  • 100 g fructe de pădure
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml frișcă lichidă
  • zahăr pudră
Cum prepari rețeta de prăjitura deșteaptă cu fructe
Prăjitura deșteaptă cu fructe, un desert savuros

Mod de preparare

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Apoi, amestecă laptele cu cantitatea de apă. Separat, încorporează zahărul și zahărul vanilat în gălbenușuri, peste care toarnă amestecul de lapte și apă. Adaugă vanilia și untul topit și răcit în prealabil. Apoi, bate albușurile spumă și încorporează-le în compoziția cu laptele, peste care pui, treptat, făina.

Pregătește între timp cuptorul, pe care trebuie să îl preîncălzești la o temperatură de 170 de grade Celsius. De asemenea, ia tava de copt și așază hârtie de copt deasupra, pentru a preveni arderea prăjiturii. Compoziția obținută se toarnă în tavă și se dă la cuptor până când se observă că s-a copt. După ce o scoți din cuptor, asigură-te că o lași la răcit pentru aproximativ patru ore. Poți decora la final prăjitura deșteaptă cu o cremă obținută din mascarpone, frișcă lichidă și zahăr pudră. De asemenea, adaugă și fructele pentru un plus de savoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...