Rețeta de file de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Ingredientul secret al celebrului chef

Ana Anitoiu 16.02.2021, 16:36
Rețeta de file de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Ingredientul secret al celebrului chef

Rețeta de file de pește cu legume a lui Sorin Bontea de la ”Chefi la cuțite” este foarte simplă și nu foarte costisitoare. Fie pentru prânz, fie pentru cină, acest fel de mâncare este nu doar delicios, ci și sănătos, plin de vitamine și minerale, dar și ușor de digerat. Un ingredient secret dă și mai multă savoare acestui preparat.

Rețeta de file de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Ingrediente

  • file de pește alb (de exemplu de cod, păstrăv sau șalău)
  • doi ardei grași
  • roșii cuburi
  • un ardei iute
  • ceapă
  • usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • și ingredientul secret: două tije de țelină Apio
Reteta de file de peste cu legume a lui Sorin Bontea. Ingredientul secret al celebrului chef
Chef Sorin Bontea

Rețeta de file de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Cum se pregătesc legumele

Înainte de orice, se încinge cuptorul, se pregătește un tocător, un cuțit bun de bucătărie, dar și o farfurie mare în care să fie așezate legumele tăiate, neamestecate. Apoi, se taie ceapa peștișori, se taie țelina și ardeii grași bețigașe, ardeiul iute în rondele subțiri, usturoiul se feliază fin, iar pătrunjelul se toacă grosier.

După ce toate legumele sunt pregătite, se pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline. Se călește ceapa timp de un minut. Ulterior, se adaugă țelina și ardeii grași, ardeiul iute și usturoiul. Legumele vor lăsa zeamă. Se lasă să fiarbă pentru câteva minute și apoi se potrivește gustul cu sare și piper. Acum vine rândul pătrunjelului tocat grosier și frunzelor de busuioc lăsate întregi. Legumele vor rămâne al dente.

Rețeta de file de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Cum se pregătește carnea

Când legumele sunt gata, mai mult crude decât gătite, vine rândul pregătirii peștelui. Se presară sare și piper pe fileurile de pește, pe fiecare parte. Se pune puțin ulei de măsline într-o tavă și se așază bucățile de carne. Peste ele se răstoarnă toate legumele, cu tot cu sosul format.

Se dă tava cu file de pește și legume la cuptorul bine încins, pentru cel mult zece minute. Se așază peștele în farfurie, iar peste el se toarnă în fir subțire puțin ulei de măsline. Porțiile de legume se pun lângă carne și se decorează fileurile cu frunze de busuioc proaspăt sau felii de lămâie, după preferința fiecăruia.

Ce desert preferă chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea nu este doar unul dintre experții în arta culinară din cadrul emisiunii ”Chefi la cuțite” de la Antena 1, ci și unul dintre cei mai simpatici oameni din televiziune. El a demonstrat că se descurcă de minune, cu umor și poftă de viață, și în afara bucătăriei, în condiții mai degrabă vitrege. A câștigat sezonul al treilea al show-ului ”Asia Express”, alături de coechipierul său, Răzvan Fodor. Acolo, probabil că una dintre poftele sale rămase neîmplinite a fost cea pentru desertul său preferat: prăjitura Negresă.

Prin urmare, dacă după fileul de pește cu legume se simte nevoia și de un desert, tot în stilul lui chef Sorin Bontea, este nevoie de doar câteva ingrediente: 400 grame ciocolată neagră, 300 grame zahăr alb, 150 grame zahăr brun, 200 grame făină, 200 grame unt, 6 ouă, 50 grame cacao, un praf de sare și esență sau extract de vanilie ori rom. Vezi AICI cum se pregătește!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI