Prăjitura Negresă, rețea preferată a lui chef Sorin Bontea. Secretul îndrăgitului bucătar

Andreea Bisinicu 23.01.2021, 15:28
Prăjitura Negresă, rețea preferată a lui chef Sorin Bontea. Secretul îndrăgitului bucătar

Prăjitura Negresă, rețea preferată a lui chef Sorin Bontea. Care este secretul îndrăgitului bucătar și jurat al emisiunii Chefi la Cuțite. Care este trucul pentru ca prăjitura favorită a românilor să iasă absolut delicioasă. Încearc-o și tu acum, nu te va dezamăgi. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest desert minunat.

Prăjitura Negresă, rețea preferată a lui chef Sorin Bontea

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că Sorin Bontea este unul dintre cei mai mari chefi ai României. Câștigătorul sezonului al treilea al reality-show-ului Asia Express este unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de televiziune din țară. Carisma, umorul, șarmul, talentul și aptitudinile în arta culinară îl definesc și l-au ajutat să devină juratul cu cele mai multe sezoane câștigate la Chefi la Cuțite, până acum. Chef Sorin Bontea a câștigat faimosul cooking show de patru ori în opt sezoane, în timp ce chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu au doar câte două trofee, fiecare, în palmares.

Ambiția de a câștiga o are în sânge, iar acest lucru l-a determinat pe chef Sorin Bontea să participe în sezonul trei Asia Express alături de Răzvan Fodor, bunul său prieten și fost coleg de platou de la Masterchef, sezon pe care l-au și câștigat în fața finaliștilor Speak și Ștefania. Pe perioada pandemiei, chef Sorin Bontea nu și-a lăsat baltă fanii și a dat startul unei serii de videoclipuri cu diverse rețete făcute chiar de el, care s-au bucurat de un imens succes în mediul online. Una dintre rețetele sale favorite este prăjitura Negresă, unul dintre deserturile preferate de români, atât cei mici, cât și cei mari. Cum se prepară acest dulce zis și brownies de către americani.

Asa arata prajitura negresa preparata de chef Sorin Bontea
Asa arata prajitura negresa preparata de chef Sorin Bontea

Ingrediente

  • 400 grame ciocolată neagră
  • 300 grame zahăr alb
  • 150 grame zahăr brun
  • 200 grame făină
  • 200 grame unt
  • 6 ouă
  • 50 grame cacao
  • un praf de sare
  • esenţă/ extract de vanilie/rom

Mod de preparare

Prăjitura Negresă, rețea preferată a lui chef Sorin Bontea. În primul rând, înainte de a începe, primul pas este să rupi ciocolata în bucăţi mici. Apoi, o topești la bain-marie, după care trebuie adăugat şi încorporat untul. Amestecul preparat se lasă la răcit la temperatura camerei. Pune zahărul alb şi zahărul brun într-un bol, după care vei adăuga, unul câte unul, ouăle. Se amestecă neîntrerupt cu telul pentru ca amestecul să devină cremos.

Nu uita, insistă până când zahărul se topește în totalitate. În continuare, adăugăm praful de sare și extractul de vanilie. Dacă nu ai, atunci poți folosi și esență de vanilie sau rom, de care preferi.Mai departe, trebuie să știi că făina cernută şi cacaua se încorporează treptat în crema făcută din ouă şi zahăr, în timp ce amestecaţi cu telul. Ciocolata topită la început se adaugă cpeste compoziție. Amestecă bine totul și pune compoziția prăjiturii într-o tavă pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.

În final, desertul se pune la copt pentru circa 30 de minue. Foarte important: cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. Cum îți dai seama că negresa este gata? Uită-te prin geamul de la cuptor și vezi dacă a început să crape, la suprafață. Scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți tăia în cuburi sau în triunghiuri, ca le feliile de tort. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe