Rețetă de desert pentru weekend: prăjitură tăvălită prin nucă de cocos

Prăjitură tăvălită prin nucă de cocos

Prăjitura tăvălită prin nucă de cocos este unul dintre cele mai la îndemână preparate dulci. Puteți găti această rețetă într-un weekend și cu siguranță întreaga familie va aprecia gestul, mai ales că prăjitura este foarte specială datorită gustului dat de nuca de cocos. Aveți nevoie de doar câteva ingredientem iar modul de preparare este destul de simplu. Trebuie doar să urmați toți pașii. Iată cum se face prăjitura tăvălită prin nucă de cocos.

Prăjitură tăvălită prin nucă de cocos

Îți propunem un desert ușor de pregătit pentru weekend cu ajutorul căruia îți vei cuceri invitații. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos și vei obține o prăjitură tăvălită prin nucă de cocos extrem de delicioasă.

Ingrediente pentru blat

Pentru un blat reușit aveți nevoie de 200 g zahăr, 200 de grame făină ș 4 linguri de ulei. De asemenea, vă trebuie 4 ouă și un plic de praf de copt.

Pntru Glazură aveți nevoie de: 200 de grame de margarină sau unt, 200 de grame zahăr și 100 ml de lapte. Mai aveți nevoie de o esență de rom, 200 de g nucă de cocos și 2 linguri cacao.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti blatul trebuie să urmați toți pașii. Pentru început se bat albușurile cu zahărul până se întăresc, iar apoi adăugați treptat gălbenușurile, iar la final adăugăm uleiul puțin câte puțin. Amestecați făina cu praful de copt și adăugați puțin în compoziție. Puneți aluatul obținut într-o tavă de 20×30 cm, pe care ați pus înainte hârtie de copt, este rețeta recomandată de Bucătăraș.ro

Țineți preparatul la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade, apoi scoateți prăjitura și o lăsați la crăcit. Când s-a răcit complet, o puteți tăia cubulețe.

Pentru glazură, amestecați laptele cu zahărul, cacaua și margarina, într-un vas, la foc mic. După ce s-au topit toate se ia de pe foc și se amestecă cu esența de rom. Luați apoi fiecare cubuleț de blat și îl treceți prin glazură, apoi tăvăliți-l prin nucă de cocos. Repetați asta cu fiecare bucată tăiată. Rezultatul va fi unul special și cu siguranță veți repeat experiența.

Ce nu știai despre nuca de cocos

Nuca de cocos este un aliment traditional, benefic pentru sănătatea oamenilor. Crește în zona tropical, de milioane de ani. Acesta a devenit un produs des întâlnit și la noi. Este folosit în preparatele culinare și extrem de apreciat îm restaurantele de lux.

Nuca de cocos are numeroase beneficii

Nuca de cocos are numeroase beneficii

Originea exactă a nucii de cocos este necunoscută

Există peste 1.500 de studii științifice care arată că nuca de cocoș are beneficii extraordinare asupra sănătății organismului uman. De aceea este folosită chiar și în diete.

Recent apărut pe piață din România, zahărul din floare de cocoș Coco Sugar este un produs BIO, 100% natural, nerafinat, sustenabil și foarte gustos

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI