Restricții la începutul noului an școlar în Craiova. Doar părinților vaccinați sau care au prezentat un test Covid-19 negativ li s-a permis accesul la festivități

Alexandrina Toader 13.09.2021, 14:47

S-a decis ca doar părinții vaccinați sau cei care au prezentat un test Covid-19 negativ să li se permită accesul la festivități. Oamenii spun că decizia este discriminatorie.

Restricții la începutul noului an școlar la Colegiul Național Carol I din Craiova

Ministerul Educației a cerut directorilor să ia măsuri astfel încât să nu se creeze aglomerări în curțile unităților de învățământ, în prima zi de școală. Conducerea Colegiului Carol I din Craiova, ca să elimine riscul infectării cu SARS Cov 2 a luat decizia ca părinții sau bunicii elevilor să poată intra în curtea școlii, doar dacă sunt vaccinați sau prezintă un test Covid negativ.

Membrii familiilor care vor însoți elevii la Festivitatea de deschidere vor prezenta dovada vaccinării sau un test Covid „negativ”, se arată chiar pe afișul care anunța festivitatea de deschidere a noului an școlar.

De asemenea, masca de protecție a fost obligatorie atât pentru elevi și cadrele didactice, cât și pentru părinți și bunici. Oamenii au fost revoltați, din cauza regulilor impuse. Unii au fost nevoiți să-și facă test în mod special pentru a-i putea însoți pe cei mici la școală.

Restrictii la inceputul noului an scolar la Colegiul National Carol I din Craiova
Restrictii la inceputul noului an scolar la Colegiul National Carol I din Craiova

Am făcut test ca să pot să vin, dar nu mi se pare normal să dai alți bani pentru asta. Eu nu am avut altă variantă pentru că băiețelul a mers la clasa pregătitoare, este prima zi de școală și nu puteam să îl las singur. Nu înțeleg, dacă vaccinul nu este obligatoriu, de ce acum ne obligă să respectăm aceste reguli?, a spus o mamă.

Oamenii spun că deczia este exagerată în contextul în care festivitatea are loc în aer liber.

Sunt destul de restrictive aceste decizii. Nu mi se pare normal, este o tâmpenie. Festivitatea este în aer liber. Eu cred că este de ajuns că purtăm mască. Eu nu am nici test, nici vaccin. Așa că dacă nu mă lasă o să ies afară, a spus mama unei eleve.

În vederea prevenirii răspândirii virusului Sars Cov 2 din cauza spațiului limitat din curtea școlii, având în vedere lucrările de reabilitare s-a luat această decizie. Din discuțiile cu părinții și conducerea unității de învățământ, nu au fost semnalate situații deosebite în acest sens, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe