1080 români s-au infectat cu Sars Cov 2 după ce au făcut ambele doze de vaccin. Ce forme de boală au avut

Nicu Stan 13.04.2021, 08:50
1080 români s-au infectat cu Sars Cov 2 după ce au făcut ambele doze de vaccin. Ce forme de boală au avut

1080 români s-au infectat cu Sars Cov 2 după ce au făcut ambele doze de vaccin. Șeful campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, a spus ce forme de boală au avut aceștia.

Ce forme de boală au făcut românii care s-au infectat cu virusul ucigaș după vaccinarea completă

Aproape 1100 de românia s-au îmbolnăvit de coronavirus după ce au făcut ambele doze de vaccin anti-covid. Șeful campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a explicat ce forme de boală au avut cei infectați cu virusul ucigaș după ce au fost imunizați.

Cele 1.080 de persoane care s-au îmbolnăvit de coronavirus după ce au primit ambele doze de vaccin înseamnă 0,19% din numărul total al românilor vaccinați, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Vaccinarea s-a dovedit benefica pentru persoanele care s-au infectat cu covid dupa imunizare
Vaccinarea s-a dovedit benefica pentru persoanele care s-au infectat cu covid dupa imunizare

De când începe vaccinul să își facă efectul

”După a doua doză circa 1.080 de persoane, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile.

Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale“, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cei care s-au infectat după vaccinare nici nu știau că au coronavirus

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că cele mai multe au fost cazuri asimptomatice sau minim simptomatice, persoanele în cauză fiind depistate în timpul unor testări periodice ca fiind pozitive.

”Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale“, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Ultimul bilanț al campaniei de vaccinare

Pe de altă parte, bilanțul campaniei naționale de vaccinare din 12 aprilie arată că mai bine de 62.000 de persoane au fost vaccinate anti-coronavirus în țara noastră. De asemenea, totalul persoanelor vaccinate în România se apropie de 2,4 milioane.

Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID a informat pe 12 aprilie că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 62.881 de doze de vaccin, dintre care 46.271 – Pfizer, 8.019 – AstraZeneca şi 8.591 – Moderna, conform datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Urmăriți Impact.ro și pe