Restricții importante la o mare bancă din România. Anunțul primit de românii care au card aici

Stan Filon 02.04.2022, 09:50
Restricții importante la o mare bancă din România. Anunțul primit de românii care au card aici

Raiffeisen Bank a venit cu un anunț foarte important pentru toți clienții săi! Banca respectivă a anunțat că urmează să efectueze lucrări de mentenanță, astfel că nu vor putea fi utilizate cardurile de debit într-un anume interval de timp. Așadar clienții Raiffeisen Bank nu vor putea retrage bani de la bancomate în acest interval de timp, dar nu vor putea face nici plăți online, iar banca respectivă își cere scuze pentru asta.

Restricții importante la o mare bancă din România

„Dragă client, te anuntam ca in intervalul 2 aprilie, ora 23:00 – 3 aprilie 2022 ora 8:00 vom lucra pentru imbunatatirea serviciilor oferite de banca. Astfel, in acest interval nu se vor putea realiza plati sau alte operatiuni prin cardurile de debit emise de Raiffeisen Bank, precum: plati la comercianti (fizic la POS sau pe internet – efectuate online), depuneri, retrageri de numerar de la ATM/ MEM aiffeisen Bank sau al oricarei alte bănci”, este mesajul transmis de oficialii Raiffeisen Bank.

Mulți români au fost păcăliți și au rămas fără salariu sau chiar fără agoniseala de-o viață, după ce au primit mesaje aparent de la banca lor, însă acestea au fost trimise de hackeri care doreau să obțină astfel datele personale ale clienșilor și datele de logare în conturi, astfel având acces la fondurile clienților. Aceste mesaje capcană vin prin SM, prin e-mail sau pe platformele sociale. Autoritățile atrag atenția și spun că nicio bancă nu va solicita printr-un mesaj datele de logare în conturi, ci sunt doar mesaje frauduloase venite de la hackeri.

Restrictii importante la o mare banca din Romania
Restrictii importante la o mare banca din Romania

Tot mai multe atacuri de tip phishing

„Un client trebuie să ştie ca întotdeauna e mai bine sa dea un telefon de verificare sau un mail la bancă, decât să completeze un formular cu datele sale confidențiale, sub un pretext oarecare. Primim sesizări privind astfel de mesaje atât de la clienți ai băncii, dar şi de la persoane care nu sunt clienții noștri. Pot sa va asigur ca adresele de mail folosite de cei care pun la cale atacul nu sunt preluate din surse de informatii detinute de Raiffeisen Bank” a declarat Radu Topliceanu, director Raiffeisen Bank, pe siteul insituţiei.

Iată câteva aspecte de bază privind utilizarea corectă și în siguranță a instrumentelor bancare de acces la conturi:

  • îți recomandăm să nu răspunzi nici unei solicitări de a divulgă parolă , codul PIN , numărul de card
    noi nu vom colecta sau valida niciodată prin e-mail/ SMS informații confidențiale ( parolă , număr întreg de card sau cod PIN )
  • parolă , codul PIN nu se divulgă sub nici un motiv. Acestea sunt destinate în mod exclusiv utilizatorilor pentru accesul în mod securizat la canalele electronice: bancomat, POS , internet banking – Raiffeisen Online, mobile banking – Raiffeisen Smart Mobile
  • din motive de securitate, nu memora codul de utilizator prin facilități de tipul “Autocomplete” oferite de majoritatea programelor browser. De exemplu, pentru Internet Explorer, accesează în “Tools” / “Internet Options” / “Content”, click pe „Autocomplete” și lasă nemarcată opțiunea „Usernames and passwords on forms”
  • configurează browser-ul tău în meniul “Tools”/ “Internet Options”/ “General”/ “Temporary Internet Files”/ “Settings”, rubrica „Automatically” fiind marcată implicit (default).
  • Îți recomandăm să marchezi “Every visit to the page” sau „Everytime you start Internet Explorer”, astfel încât browser-ul să caute afișarea paginii pe Internet și nu în memoria cache (cache memory) îți recomandăm să ai instalat un program de firewall. Acesta oprește virușii care îți atacă calculatorul și blochează accesul programelor neautorizare de pe Internet.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...