Restricții de circulație pe o autostradă importantă din România. Șoferii sunt îndrumați să conducă prudent din cauza unei gropi apărute în asfalt

Andra Daoud 03.09.2022, 16:39
Restricții de circulație pe o autostradă importantă din România. Șoferii sunt îndrumați să conducă prudent din cauza unei gropi apărute în asfalt

Șoferii care circulă pe un anumit sector de pe autostrada A1 au de-a face cu restricții, din cauza gropilor apărute pe carosabil în urma ploilor. Autoritățile au luat decizia de a restricționa circulația pe bucata de drum avariată, după ce mai mulți șoferi au reclamat faptul că și-au avariat mașinile înainte ca zona să fie semnalizată corespunzător.

Restricții de trafic pe autostradă, din cauza gropilor

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că traficul rutier pe autostrada A1 Sibiu – Deva este restricționat în zona localității Săliște, din județul Sibiu. Restricția este valabilă până luni și are legătură cu degradarea carosabilului, în urma gropilor apărute pe șosea. În prezent sunt pe traseu echipe ale DRDP Brașov, care lucrează la remedierea problemelor.

„Ca urmare a degradărilor apărute pe suprafaţa carosabilă a autostrăzii A1, pe sectorul cuprins între Sibiu şi Sebeş, au fost instituite restricţii de circulaţie la următoarele poziţii kilometrice: – km. 283+000 – km. 285+000, pe ambele sensuri de deplasare; – km. 273+000, în zona viaductului Aciliu, pe sensul Sebeş – Sibiu”, a anunţat, sâmbătă, DRDP Brașov.

Restricții asemănătoare sunt și în zona localității Săliște, unde se efectuează lucrări de reparație temporare. Gropile din carosabil „au fost cauzate de infiltrațiile de apă în suprafața carosabilă, pe fondul ploilor torențiale care au avut loc pe parcursul ultimelor 24 de ore”, a mai precizat compania.

Mai mulți șoferi și-au avariat mașinile

Înainte ca zona să fie semnalizată corespunzător, mai mulți șoferi au transmis că și-au avariat mașinile în aceeași groapă apărută în carosabil. Se estimează că situația va fi remediată până luni, 5 septembrie. Până atunci, zona este semnalizată corespunzător, astfel încât conducătorii auto să evite groapa și să nu aibă parte de incidente neplăcute în trafic.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că „circulația rutieră este restricționată pe prima bandă și cea de urgență ale Autostrăzii A1 Sibiu – Deva, între kilometrii 272+500 de metri – 273, în zona loc. Săliște, jud. Sibiu, pe sensul de mers Deva către Sibiu, din cauza gropilor apărute în carosabil, în urma ploilor abundente din ultima perioadă.”

Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență în această zonă, să acorde atenție sporită manevrelor pe care le efectuează și să semnalizeze corespunzător și din timp orice intenție de schimbare a benzii de deplasare.

Bucata de autostradă dintre Sibiu și Sebeș a fost închisă anul acesta, pentru efectuarea unor lucrări de consolidare, și a fost redată în folosință în data de 14 mai. După redeschiderea Căii 1, a fost închisă Calea 2, pentru lucrări similare, iar traficul auto s-a reluat în condiții normale de la începutul lunii iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe