Autostrada A1 va fi prelungită. Ministrul Transporturilor a anunțat pe unde va trece tronsonul 6

Stan Filon 02.09.2021, 13:22
Autostrada A1 va fi prelungită. Ministrul Transporturilor a anunțat pe unde va trece tronsonul 6

Conexiunea dintre municipiul Râmnicu Vâlcea şi Autostrada A1 prinde formă! Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că patru firme și-au depus candidatura pentru a proiecta acest drum, cunoscut ca tronsonul 6 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Autostrada A1 va fi prelungită, după cum susține Cătălin Drulă

”4 oferte depuse pentru proiectarea drumului de legătură Rm. Vâlcea – A1. Mă bucur să anunţ că avansează licitaţia pentru un proiect extrem de important pentru judeţul Vâlcea: conexiunea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Autostrada A1, în zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea aşa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a spus că proiectul este împărţit în două sectoare, între Curtea de Argeş şi Tigveni, respectiv între Tigveni şi Rm. Vâlcea, ambele bazate pe noul model de caiet de sarcini al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Autostrada A1 va fi prelungita
Autostrada A1 va fi prelungita

Licitație pentru proiectarea tronsonului de drum

Astfel, pe primul sector de 11 km se va reface drumul naţional DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranţă rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor şi alte consolidări.

”Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum naţional pe anumite sectoare şi realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluenţa şi siguranţa circulaţiei”, a precizat ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat la începutul lunii iulie a acestui an licitaţia pentru documentaţiile aferente drumului de legătură al A1 cu Râmnicu Vâlcea. Iată că de data aceasta s-au arătat firme interesate, față de licitația organizată în luna mai, anul trecut, când o licitaţie similară a fost anulată din cauză că nu depusese nimeni ofertă, potrivit Economica.net.

CNAIR a anunțat societățile care și-au arătat interesul:

  • ASOCIEREA SC EUROCERAD INTERNATIONAL SRL – SC GEOSTUD SRL
  • SC PROIECT – CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL
  • SC SPC ELITE CONSULTING SRL
  • SC TOTAL ROAD SRL

Cele două contracte de servicii au următoarele obiective:

1. Proiectarea unui traseu nou între DN 73C și Nodul Rutier Tigveni de pe Autostrada Sibiu – Pitești.
2. Consolidarea și refacerea sectorului de drum național DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni (km 44+800 – km 55+000).
3. Reabilitarea/Modernizarea infrastructurii existente, respectiv drumul național DN 73C între localitatea Tigveni (km 55+000) si localitatea Aldești (km 68+000), inclusiv amenajarea intersecției dintre DN 7 și DN 73C, având în vedere traficul generat de deschiderea circulației pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești și realizarea legăturii dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești.

Valoarea estimată a contractului este de 6.024.908,49 RON din care:

Lot 1: 2.099.145,93 lei fără TVA
Lot 2: 3.925.762,56 lei fără TVA

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...