Restricție nouă pe teritoriul Greciei. Ce trebuie să știe românii care merg acolo în vacanță

Ioana Bucur 05.07.2021, 17:18
Restricție nouă pe teritoriul Greciei. Ce trebuie să știe românii care merg acolo în vacanță

Restricție nouă pe teritoriul Greciei. Cei care plănuiesc să plece în concediu trebuie să se pregătească pentru noi reguli stricte anti-Covid-19. Ce trebuie să știe românii care merg acolo în vacanță.

Restricție nouă pe teritoriul Greciei

Autoritățile au anunțat o restricție nouă pe teritoriul Greciei, ce intră în vigoare începând de luni, 5 iulie. De această dată, vizați sunt cei care vor să călătoreacă cu feribotul.

Potrivit noilor reguli, turiștii care circulă cu acest tip de mijloc de transport vor fi nevoiți să prezinte o dovadă a vaccinaării, a faptului că au trecut prin boală sau să aibă rezultatul negativ al unui test Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea călătoriei. Sunt acceptate și testele PCR, cu condiția să fie efectuate cu nu mai mult de 72 de ore înaintea îmbarcării.

Noile restricții impuse de autoritățile elene vin în contextul creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în Grecia. În ultimele zile, au fost raportate mai mult de 700 de cazuri noi în 24 de ore, o creștere semnificativă de la 200-400 pe zi, cu doar o săptămână înainte, potrivit Agerpres.

Guvernul elen este îngrijorat din pricina posibilității răspândirii variantei Delta a Covid-19, mult mai contagioasă, ce a fost deja depistată în Creta și alte regiuni din țară. Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor împotriva COVID-19 în ultimele săptămâni, încurajată de scăderea numărului de contaminări.

Restricție nouă pe teritoriul Greciei

Tulpina indiană a Covid-19, Delta, se răspândește în România

În România, până pe 27 iunie 2021, au fost depistate 57 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului. Conform INSP, până acea dată a fost înregistrat un deces cu varianta Delta: persoana de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeş, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată anti-SARS-CoV-2.

În acest moment, anunță autoritățile române, nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta. Cu toate astea, există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

Tulpina indiană le dă motive de îngrijorare și francezilor. Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a cerut duminică francezilor să se vaccineze în număr cât mai mare, el avertizând că Franţa s-ar putea îndrepta spre valul patru al epidemiei de Covid-19, până la sfârşitul acestei luni.

„De cinci zile (n.r. – rata de infectare) nu a scăzut – creşte din nou. Din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că este posibil valul patru până la sfârşitul lunii iulie.

Trebuie să ne mişcăm şi mai rapid (n.r. – cu vaccinările). Ţara noastră este este într-o cursă contra timp ”, a scris Veran pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...