Republica Moldova: Prețul la gaze s-ar putea majora din nou. „Guvernul analizează opțiuni de susținere suplimentară a populației”

Elena Avramescu 11.01.2022, 14:23
Republica Moldova: Prețul la gaze s-ar putea majora din nou. „Guvernul analizează opțiuni de susținere suplimentară a populației”

Veste rea pentru locuitorii din Republica Moldova, după ce Moldovagaz a declarat că analizează opțiunea de a crește și mai mult prețurile la gaz. Andrei Spînu a fost cel care a dat acest anunț, în cadrul unei conferințe de presă. Decizia ar putea să fie luată pentru ca instituția să poată să asigure achitarea curentă a gazului.

Prețul la gaze s-ar putea majora din nou în Republica Moldova

Am văzut facturile și reacțiile și le înțelegem, știu că oamenii privesc cu maximă îngrijorare, facem tot posibil ca să identificăm care are fi alternativele. Avem de făcut 2 lucruri, și anume: Moldovagaz trebuie să găsească soluții care să permită achitarea avansului pentru ianuarie.

Din informația pe care o dețin până la sfârșitul săptămânii curente, Moldovagaz va achita integral consumul de gaz pentru luna decembrie, pentru achitarea consumului pentru întreaga țară nu sunt probleme, va fi achitat până la sfârșitul acestei săptămâni.

Scumpirea gazelor a schimbat primul guvern și a fost decretata stare de urgeta. Proteste cu arestari si gaze lacrimogene
Gaze

Suplimentar se va începe achitarea a unei părți a avansului și pentru luna ianuarie. Moldovagaz analizează și opțiunea de creștere suplimentară a tarifului care să asigure achitarea curentă a gazului.

Guvernul analizează opțiuni de susținere suplimentară a populației în funcție de evoluția prețurilor la nivel european, a spus Andrei Spînu.

Tot Andrei Spînu a mai menționat faptul că în următoarele zile va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale în care membrii vor aproba un șir de măsuri care să ajute la depășirea situației create.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...