Replica lui Clotilde Armand după ce Romprest a scos mașinile în stradă. De joi, compania nu mai vrea să colecteze gunoiul

Cristian Cojocaru 07.02.2021, 20:57
Replica lui Clotilde Armand după ce Romprest a scos mașinile în stradă. De joi, compania nu mai vrea să colecteze gunoiul

Astăzi a avut loc un protest al celor de la Romprest, care au scos mașinile în stradă, Clotilde Armand susținând că acesta este un șantaj. Compania amenință că de joi va sista serviciul de salubrizare, dacă aceștia nu vor primi plata.

Clotilde Armand a venit cu un răspuns după ce Romprest au ieșit cu mașinile în stradă

Astăzi, pe mai multe bulevarde ale Sectorului 1 al Capitalei, au putut fi văzute mai multe mașini ale companiei de salubritate, Romprest. Aceștia amenință că joi vor sista serviciul dacă autoritățile locale nu își vor asuma plățile.

 “Suntem neplătiţi de peste 6 luni, începând cu iulie 2020, toate resursele noastre financiare de susţinere a prestării serviciului în regim de continuitate s-au terminat sau sunt în curs de a se termina şi urmează, dacă nu se înregistrează plăţi, ca joi să sistăm prestarea serviciului (…). Maşinile Romprest au circulat pe marile bulevarde (…) pentru a aduce la cunoştinţă că nu din cauza Romprest există posibilitatea ca de joi să nu mai putem ieşi la muncă, ci din cauza lipsei de fonduri pentru achiziţionarea de carburant, pentru plata salariilor şi a furnizorilor de servicii care ne ajută pe noi şi implicit pe Primărie să prestăm serviciul de salubrizare”, a spus Sorin Velicu, directorul operațional al Romprest.

Acesta menționează că Primăria Sectorului 1 are o datorie de peste 100 de milioane de lei, contravaloarea serviciilor prestate până în acest moment. Velicu a mai adăugat și faptul că au venit chiar cu propunerea unei plăți eșalonate, în așa fel încât să poată plăti taxele la stat, iar ulterior și furnizorii companiei. Romprest a trimis o notificare Consiliului Local al Sectorului 1 prin care anunță că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare, începând cu 11 februarie.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei nu a rămas indiferentă la acțiunea angajaților Romprest
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei nu a rămas indiferentă la acțiunea angajaților Romprest

Primarul Sectorului 1 a trimis o notificare către Romprest

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei nu a rămas indiferentă la acțiunea angajaților Romprest, venind cu o replică. Aceasta a afirmat că este ”o nouă încercare de șantaj” din partea companiei de salubritate, însă nu va ceda acestei practici.

“Într-o nouă încercare de şantaj, firma de salubrizare şi-a scos maşinile la protest prin Sectorul 1 în speranţa că primăria le plăteşte facturile emise nelegal anul trecut, facturi neachitate de primarul PSD – cel cu diamantele. Frumoasă mişcare. Din nefericire pentru conducerea acestei firme spun că nu am fost impresionată de şantajul ‘protestului’ şi nici de notificarea prin care ameninţă că începând cu data de 11.02.2021 nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1”, a scris, duminică, primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Clotilde Armand a mai adăugat în postare că dacă Romprest va lăsa gunoiul din nou pe străzi, refuzând să-și asume obligațiile contractuale, începând cu data de 12.02.2021, va apela în regim de urgență la un alt operator. Aceasta ține să asigure locuitorii Sectorului 1 că nu vor trece din nou prin situația cu care s-au confruntat luna trecută. Primarul Sectorului 1 a menționat că ”nu voi mai tolera șantajul și amenințările Mafiei Gunoaielor. Cu mine nu le mai merge”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI