Lovitură cruntă pentru Clotilde Armand! Ce îi pregătește Gabriela Firea

Cristian Cojocaru 05.02.2021, 17:05
Lovitură cruntă pentru Clotilde Armand! Ce îi pregătește Gabriela Firea

Fostul primar general, Gabriela Firea a pregătit o lovitură pentru Clotilde Armand, după ce a anunțat mai multe acțiuni ale parlamentarilor și consilierilor locali ai formațiunii politice PSD. Aceste acțiuni au ca scop anularea efectelor anumitor hotărâri.

Clotile Armand primește o lovitură din partea Gabrielei Firea

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a pregătit o lovitură anunțând că mai multe acțiuni vor fi luate împotriva hotărârii adoptate recent de către primăria condusă de Clotilde Armand. În hotărârea adoptată de majoritatea membrilor PNL-USR PLUS din Consiliul Local al Sectorului 1 este prevăzută sistarea finanțărilor din bugetul local în cazul a patru unități spitalicești din București.

“Mă aflu alături de parlamentari din Bucureşti, consilieri generali și locali, pentru a protesta faţă de tăierea finanțării a patru mari spitale de către Consiliul local din Sectorul 1 (…) Nu dorim sa rămânem doar la stadiu de protest, de indignare sau de aducere în faţa opiniei publice a acestei situaţii, care este ilegală și abuzivă.” a declarat Gabriela Firea.

În cadrul aceleiași declarații, fostul edil a mai menționat că s-au depus două documente la Secretariatul general al Primăriei de sector, primul având în vedere convocarea unei ședințe care va avea loc luni, la ora 12:00. Cel de-al doilea document reprezintă un proiect de hotărâre prin care se solicită abogarea deciziei de a tăia finanțarea celor patru spitale dintre care: Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de arși și Spitalul de urgențe oftalmologice.

 ”Am văzut că sunt consilieri ai partidelor de dreapta care au afirmat că regretă votul. Dacă vor să demonstreze că au bună credință şi nu au ştiut ce au votat, pot să-şi demonstreze, luni, profesionalismul, ataşamentul faţă de cetăţeni, omenia şi responsabilitatea.Au posibilitatea să voteze abrogarea proiectului monstruos care taie finanţarea spitalelor din Capitală, spitale renumite la nivel naţional. Nu ne oprim aici!” a mai adăugat aceasta.

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a pregătit o lovitură
Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a pregătit o lovitură

”Nu-i pasă de pacienţi, de copiii trataţi la Grigore Alexandrescu”

Fostul primar general așteaptă din partea prefectului să suspende hotărârea dată de către Clotilde Armand. Firea aștepta din partea lui Berbeceanu să se autosesizeze, așa cum a mai făcut-o și în alte dăți, însă prefectul este acuzat de faptul că nu-i pasă de pacienți și de copiii tratați la ”Grigore Alexandrescu”.

”Oamenii au nevoie sa simtă ca cineva se zbate pentru dreptatea lor. De aceea, depunem acțiune și către prefect care poate suspenda aceasta hotărâre. M-aş fi aşteptat ca, aşa cum a făcut-o în alte dăţi, domnul Berbeceanu sa se autosesizeze.Nu a făcut-o. Nu-i pasă de pacienţi, de copiii trataţi la “Grigore Alexandrescu”, sau nu ştie din partea cărui partid mai ocupă funcţia?

Mergem şi mai departe, cu plângere prealabilă și acțiune in contencios administrativ la Tribunalul București. Asistăm la un ping-pong între Primarul Sectorului 1 și Primarul general cu cele patru spitale.Clotilde Armand nu a dorit să mai finanţeze aceste unităţi spitaliceşti. Este vorba de cheltuieli de întreţinere, cu utilităţile, cu paza, cheltuieli de investiţii”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Daniel Zamfir a afirmat că vor depune toate eforturile necesare pentru ca mandatul Clotildei Armand să ia sfârșit cât mai repede posibil. Senatorul PSD consideră că nu este vorba despre ”incompetență, ci rea credință”.

“Aici nu e vorba doar de incompetenta, ci rea credință. Să vii, în plină pandemie, să anulezi plata utilităților îți arată reaua credință.Ne spune că nu poate susţine bugetul? Asta nu e rea credință? Printre primele hotărâri a fost sa elimine bursele elevilor. Probabil urmează și alte lucruri care privesc viața și sanatatea oamenilor.” a declarat senatorul PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI