Reguli noi pentru viitorii șoferi! Permisul de conducere se va obține mai greu

Luiza Moldovan 19.05.2020, 17:00
Reguli noi pentru viitorii șoferi! Permisul de conducere se va obține mai greu

Școlile de șoferi și-au reluat activitatea și au reguli noi. Cursurile de legislație se vor face cu mai puțini cursanți, pentru respectarea distanțării sociale, iar cursurile practice se vor face cu măști pe față. Sunt noile reglementări pe care va trebui să le respecte toate școlile de șoferi.

Perioada de izolare i-a afectat pe cursanți. Aceștia fie au uitat să conducă, fie au uitat legislația

Cei care apucaseră să facă școala dar nu și să-și dea examenul pot fi liniștiți: vor putea să facă acest lucru pe o perioadă de 12 luni. Dezavantajul major este acela că cele două luni de inactivitate și de lipsă de pregătire și de repetare se văd acum: cursanții și-au pierdut manualitatea, reflexele abia căpătate s-au atenuat și nici legislația nu mai e la fel de bine cunoscută ca înainte.

Probabil că va fi nevoie ca mulți dintre ei să reia cursurile.

Este importantă revizuirea modului în care vor avea loc cursusrile de legislație, dar și ieșirea pe teren, la orele de condus. Toată lumea va purta mască.  foto: horațiu baltador/ facebook
Este importantă revizuirea modului în care vor avea loc cursurile de legislație, dar și ieșirea pe teren, la orele de condus. Toată lumea va purta mască. foto: horațiu baltador/ facebook

Horațiu Baltador, instructor auto din Sibiu, a spus:

”I-am liniștit pe cei care m-au sunat, le-am spus că se va prelungi valabilitatea pe perioada stării de urgență. Doar că a fost o perioadă moartă și la un cursant se văd aceste luni de inactivitate, la partea de pregătire”, a mai spus Horațiu Baltador.

În privința modului în care se vor avea loc cursurile, acestea se vor desfășura cu mai puține persoane într-o sală de curs, iar la cursurile de condus, atât instructorul, cât și cursantul vor purta mască.

”De acum, cursurile de legislație se vor ține cu maximum zece persoane în sală – pentru a respecta distanțarea socială – și toată lumea va purta măști, asigurate de companie. Iar la cursurile de condus, atât elevii, cât și instructorii vor purta măști și mănuși”, a mai spus Horațiu Baltador, adăugând că mașinile vor fi dezinfectate o dată pe săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe