Ministrul de Interne, precizări importante despre Ordonanța 12. Suceava iese din carantină. Ce a mai anunțat Vela

Andrei Cezar 14.05.2020, 08:39
Ministrul de Interne, precizări importante despre Ordonanța 12.  Suceava iese din carantină. Ce a mai anunțat Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 12, cu privire la ridicarea măsurilor de carantină din județul Suceava. Nu înainte de a mulțumi localnicilor, cadrelor medicale și instituțiilor care au dus greul acestei bătălii.

Ministrul de Interne, precizări importante despre Ordonanța Militară 12

Cu mai bine de 24 de ore înainte de expirarea stării de urgență, ministrul de Interne a anunțat intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 12, prin care județul Suceava iese din carantină.

Mai întâi, ministrul Vela a mulțumit tuturor celor care au dus bătălia cu virusul ucigaș și au suportat această perioadă grea de carantină.

”Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți parte în această luptă împotriva unui coronavirus care uimește întreaga lume medicală. Vă mulțumesc pentru că mulți români trăiesc datorită efortului și sacrificiului dumneavoastră. (…) Poate că au existat foarte multe momente în care am fost uimiți de acest pericol. Vă asigur că au fost momente în care ne-am gândit la binele dumnevoastră și la cum putem face să resimțiți cât mai puțin acestă bătălie. Vă garantez împreună cu colegii din guvern că vom trece cu bine și pestea asta. Închei cu un gând simplu, dar foarte important: Dumnezeu să binecuvânteze România.” a transmis Marcel Vela.

Textul Ordonanței Militare nr.12

Art.1 – (1) Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.2 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Ministrul Afacerilor Interne

Ion Marcel Vela

Vineri, 15 mai, România intră în starea de alertă. Spre deosebire de starea de urgență, nu se vor mai putea emite ordonanțe militare, potrivit fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean. În plus, nu se vor putea restricționa drepturi și libertăți decât prin reglementare în Parlament.

„În starea de alertă nu se pot da ordonanțe militare. Se pot da doar ordine, care nu au aceeași putere. De asemenea, în starea de alertă nu se pot stabili amenzi”, a declarat Augustin Zegrean, precizând că ordonanțele militare care sunt acum în vigoare expiră odată cu starea de urgență.

Ministrul de Interne, precizări importante despre Ordonanța 12. Suceava iese din carantină. Ce a mai anunțat Vela
Ministrul de Interne, precizări importante despre Ordonanța 12. Suceava iese din carantină. Ce a mai anunțat Vela
Urmăriți Impact.ro și pe